Articole adăugate recent

Statul român va oferi câte 10 mii de euro tuturor copiilor care s-au născut sau se vor naşte după data de 1 ianuarie 2018. Banii pot fi utilizaţi în următoarele situaţii: pentru studii universitare, pentru a-şi deschide o afacere, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă sau pentru tratament în caz de boală ce necesită tratament costisitor, informează stirilekanald.ro. În caz de deces, această sumă nu se moşteneşte de către nicio rudă, banii urmând să fie viraţi către bugetul de stat.

Banii vor putea fi „utilizați doar de titular și numai după împlinirea vârstei de 18 ani, însă cu o condiție: copilul să urmeze 12 clase. De asemenea, banii pot fi utilizați în situații precum studii universitare, pentru a-ți deschide o afacere, pentru a-și achiziționa o locuință sau pentru tratament în caz de boala ce necesită tratament costisitor”.

Pe lângă aceasta, începând cu 1 ianuarie 2018, toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani vor primi lunar o alocaţie de 300 de lei, începând cu varsta de 6 ani, dar alocaţia va fi acordată doar în condiţiile în care copilul va merge la şcoală.

Zilnic, acestor copii, statul român le va depune la CEC Bank o sumă, astfel încât, cu tot cu dobânzi, în momentul împlinirii vârstei de 18 ani, fiecare copil sa aibă în cont 10.000 de euro. De această lege pot beneficia şi copiii moldovenilor care dețin cetățenia română.

În baza unei legi inițiate în Parlamentul României, urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri, iar prin intermediul ei se va derula programul național prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou-născuții.

„Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi din viață. Această lege este un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societatea din postura de român major”, a declarat unul dintre iniţiatorii legii.

Depozitul are şi rolul de a ajuta tinerii care provin din familii cu resurse financiare reduse pentru a putea să-şi continue studiile şi să absolve o facultate, astfel încât să crească gradul de educaţie al cetăţenilor.

Citește mai mult pe  RomaniaTV


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Din China, începe iarăși. Va fi din in ce în ce mai rău. Aici curentul electric este raționalizat, iar oamenii mănâncă la lumina telefoanelor mobile
loading...

1 COMENTARIU

  1. OFFF DOAMNE,,,CHELTUITI BANII IN ZADAR,,MAI BINE AVETI GRIJA DE COPII CARE SUNT DEJA NASCUTI PANA LA ACEASTA DATA IN TARA NOASTRA,,,CA DE NASCUT ALTII,,,NU PREA MAI ARE CINE,,TOTI AU PLECAT PESTE HOTARE,AU NASCUT COPII PE ACOLO,,,COPII CARE NICI NU AU CETATENIE ROMANA,,SI NICI NU-SI VOR AMINTII CANDVA DE ROMANIA NOASTRA,,PT EI ROMANIA,,V-A FII O ISTORIE AMARA,,,V-ATI TREZIT PREA TARZIU SA DATI ACESTI BANII,,MAI BINE AVETI GRIJA DE CEI CARE SUNT DEJA,,SI MOR DE FOAME,,SI NU MERG LA SCOLII,,,,!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here