11 locuri ciudate de pe Terra! Sigur nu le-ai văzut pe toate

0

Planeta Terra încă mai păstrează locuri ascunse, cu toată tehnologia modernă care continuă să se dezvolte.  Explicațiile științifice cu privire la aparițiilor unor fenomene și procese tind să liniștească pe cei cu viziuni apocaliptice. Unele locuri ciudate atrag prin aspectul lor și prin spectacolul de culoare.

Iată 11 astfel de locuri prezentate de publicația planet.fr

  1. Marea de Sare de la Uyuni (Bolivia)

Situată la 3650 m, Salar Uyuni este cel mai mare „deșert” de sare din lume. În 40 de metri grosime alternează strate de sare și de argilă. Locul este impresionant prin culoarea sa albă. Pe lac se găsesc niște mici insule cu cactuși, plante care au 10-12 m înălțime. Câteva grămezi de sare sunt dovezi ale prezenței omului, în ciuda caracterului arid al locului.

2. Marea „gaură” albastră (Belize)

Este o adâncitură de 300 m în diametru și de 120 m adâncime, situată în mijlocul Oceanului Atlantic la 80 de Km de Belize. A făcut-o celebră exploratorul francez Jacques-Yves Cousteau. În interiorul acesteia, la mare adâncime, luminozitatea este aproape zero.

3. Grotele Luray (SUA)

Se află la câțiva Kilometri vest de Washington DC, fiind vizitate de numeroși turiști. Au o mulțime de forme carstice dintre care nu lipsesc stalactitele, stalagmitele, draperiile și coloanele. Se află la 49 m altitudine și se întind cât vezi cu ochii.

4 Insula Socotra (Yemen)

Pe această insulă yemenită crește o floră endemică. Câteva specii de plante sunt foarte vechi. Totul se datorează unui climat cald și uscat. Arborele dragon este simbolul insulei.

5. Râul Tino (Spania)

Supranumit Râul Roșu, este cunoscut cercetătorilor pentru aciditatea ridicată, datorată unor bacterii, iar culoarea roșie este rezultatul dizolvării fierului în apă.

6.Kliluk (Canada)

Este numit Lacul Pătat, fiind lacul cu cele mai mari cantități de sodiu, magneziu și sulfat de calciu din lume. Conține de asemenea și numeroase alte elemente chimice precum argintul și titanul. Aceste elemente îi dau nuanțe verzui.

7. Dealurile de ciocolată (Filipine)

Pe I. Bohol sunt 1268 de coline de șist, adesea verzui, care-și schimbă culoarea în funcție de radiația solară.
Legenda spune că gigantul Arogo s-a îndrăgostit de  o femeie tânără pe nume Aloya. Ea era deja a altuia, dar gigantul și-a ucis rivalul și i-a luat soția. Din păcate, ea va muri de durere. Arogo, distrus, a început să plângă, iar lacrimile sale au format aceste forme de relief circulare.

8. Cano Cristales (Columbia)

Considerat a fi cel mai frumos râu din lume, Cano Cristales este numit de localnici Râul în cinci culori. Culorile sale se datorează prezenței unei vegetații subacvatice diverse. Algele endemice îi dau din septembrie până în noiembrie nuanțe de galben, albastru, verde și negru.

9. Riftul Silfra (Islanda)

Riftul se află la joncțiunea dintre plăcile americană și cea eurasiatică. Aici sunt fisuri, văi, vulcani. Vizibilitatea în profunzime (până la 100 m adâncime) se datorează apei dulci provenită de la un ghețar din apropiere. Locul este deja în patrimoniul UNESCO.

10.Huanglong (China)

Cuprinde cel mai înalt grup de travertin. Acest set de peste 700 de bazine de diferite dimensiuni, impresionează. Fără îndoială că acest lucru este motivul pentru care a devenit locul preferat pentru cei mai mulți vizitatori ai parcului existent aici.

11. Structura Richat (Mauritania)

Numită și „Ochiul Africii”, este o structură geologică care a reprezentat mult timp o enigmă. Aceasta măsoară 50 Km în diametru și se poate vedea în întregime din spațiu. Este rezultatul unui fenomen vulcanic uriaș, vechi de 100 de milioane de ani.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here