Cercetătorii au aflat ce se întâmplă cu omul imediat ce moare

5

Articole adăugate recent

Cercetătorii au analizat în detaliu ce se întâmplă în corpul nostru în momentul în care murim. La doar o secundă după ce organismul încetează să mai trăiască, în interiorul acestuia încep imediat să se producă mai multe transformări. Oxigenul și energia stocată sunt epuizate rapid și orice element vital încetează să mai funcționeze.
Numeroși savanți și filosofi s-au întrebat de-a lungul timpului de ce murim, dar puțini au analizat ce se întâmplă de fapt în momentul morții. Știința și medicina au descoperit mai multe mijloace prin care putem să ne prelungim viața, dar totuși moartea este inevitabilă, scrie click.ro, citând Daily Mail.
Ce se întâmplă în primele ore?

În primele secunde după moarte, oxigenul este rapid epuizat din organism iar activitatea creierului încetează. Activitatea neuronilor se oprește, creierul încetează să mai transmită hormonii necesari diferitelor funcții ale corpului. Energia corpului este și ea epuizată, astfel că mușchii încep să se relaxeze – este valabil inclusiv pentru mușchii aparatului excretor care încetează să mai rețină urina și materiile fecale. Corpul începe să devină palid din cauza faptului că sângele nu mai circulă prin organism. Înainte de paloare însă, corpul capătă o culoare vineție din cauza stagnării sângelui. În următoarele 14-48 de ore, celulele încep să se deterioreze din cauza lipsei de energie iar calciul se scurge în mușchi și articulații, cauzând contracția acestora.

Iată ce se întâmplă imediat după ce murim!

Imediat după ce au avut loc aceste procese, corpul decedat începe să se descompună. Celulele moarte se acumuleze din cauza necirculației sângelui. Efectul este creșterea dioxidului de carbon și a acidității țesuturilor. Celulele se dezintegrează și eliberează citosol care conține proteine și enzime. Bacteriile anaerobe (care nu au nevoie de oxigen pentru a supraviețui), din tractul gastro-intestinal încep să consume organele interne. Acesta este procesul de putrefacție, care eliberează un miros puternic și neplăcut. Mirosul atrage muște, gândaci și alte insecte necrofage. Acestea depun ouă în țesuturile descompuse de unde se dezvoltă larvele.

După câteva săptămâni

Viermii pot consuma 60% din țesuturile cadavrului, eliberând lichide și gaze de descompunere. După 20 – 50 de zile, procesul de fermentație atrage alte insecte și ciuperci.

După câțiva ani

Părțile rămase ale cadavrului sunt consumate de plante și animale sub diferite forme, iar în urma acestui proces doar scheletul rămâne. În cazul în care cadavrul este lăsat în calea tuturor elementelor naturale, toate părțile acestuia vor fi distruse.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

5 COMENTARII

  1. Despre Spirit să vorbim că despre trup știe toată lumea ce se produce cum se descompune .Am citit și eu multe de 30 ani tot citesc reviste etc .Și am stat cu părinții mei care au decedat mama 2018 și tata 2020 .Mama zicea că este o femee a venit în camera la ia și tata era acolo dar numai ia vedea . Ma trimis so văd zicea este după sobă unde era patul ei și nu mai stătea acolo a făcut schimb de pat cu tata . Zice iar a doua zi este acolo o văd eu e cu taicătu ea este după sobă .Avea frică dar nu spunea și nici eu nu iam zis că a venit să o ia adică o va ajuta să plece pe lumea de dincolo ca ghid spiritual . Am citit asta dar nu iam zis că era neliniștită nu mai judeca avea o supărare pe noi din urmă nu ne vedea ca înainte .Tata la fel el auzea că îl strigă cineva .Cu el mam chinuit puțin că pleca eșea pe poartă și auzea cum îl strigă și culmea a ieșit în drum spre cimitir o lua zicea iuazi cum tu nu auzi . Zic nu dar cite te strigă am zis și mia zis nașa iauzi .Adică nașa de cununie era vecină de casă moartă cu 30 ani în urmă .Dar eu știu că mam rugat la CER să nu mă lase cu ei să mă chinui și să mii țină pe picioare pînă le vine rîndul să plece . Așa a fost .sau stins fără suferințe boli .Doar mama a stat la pat după ce am duso cu salvarea au dato dormind și a duso o soră la un Sanatoriu a stat 16 zile doar cu perfuzii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here