Jurnalistul Christian Walter de la publicaţia germană Tagesspiegel, citat de Deutsche Welle aminteşte că, în sezonul gripal 2017-2018, epidemia de gripă a luat 25.000 de vieţi doar în Germania, această cifră rămânând aproape nebăgată în seamă de autorităţi şi de societate. În primăvara lui 2018, în anumite spitale nu mai existau locuri pentru bolnavii de gripă.

El aminteşte că vaccinul antigripal tetravalent din acel sezon nu a fost foarte eficient, din cauza polimorfismului virusului. El spune că pericolul reprezentat de gripă în acel sezon a fost asemănător celui reprezentat acum de coronavirus, acest fapt fiind certificat chiar de Institutul Robert Koch. SUA au înregistrat, în acelasi sezon, 80.000 de morţi din cauza gripei. Walter crede că oamenii nu au conştientizat pericolul pentru că cifrele legate de mortalitate nu au fost publicate în timp real, ci de-abia în luna septembrie a anului următor, 2019.

Pericolul reprezentat de noul coronavirus este asimilat puternic de societate pentru că numărul morţilor este raporat în timp real. Este posibil ca mulţi dintre cei decedaţi de gripă să fi avut şanse de supravieţuire, dacă ar fi fost luate măsuri în spitale şi case de bătrâni sau dacă s-ar fi luat măsuri de distanţare sociala. Jurnalistul nu contestă pericolul reprezentat de noul coronavirus, ci vrea să determine societatea să vadă adevărata ameninţare reprezentată de virusurile gripale.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here