NEWS ALERT
Atenţie la bancnotele de 100 de lei! Dacă observi acest detaliu, anunţă imediat poliţia!
IPS Teodosie urcat pe cisternă să sfinţească apa de Bobotează Sursa captură ProTV

Arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie, a reuşit să facă din nou spectacol la slujba de sfinţire a apei, din Ajunul Bobotezei. Imaginea cu el urcat pe cisterna care a adus apa în faţa Catedralei Arhiepiscopale Petru şi Pavel din Constanţa face deliciul internauţilor.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat vineri, 5 ianuarie, slujba de Sfinţire Mare a apei – agheasma care va fi împărţită credincioşilor de Bobotează, scrie „Adevarul„.

Dacă până anul trecut, apa era adusă în autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, anul acesta, o firmă care se ocupă de toaletele ecologice din Constanţa, Envirotech, a livrat apa la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

Ca să săvârşească slujba, ierarhul s-a urcat, ca de fiecare dată, pe scara abruptă, în vârful vehiculului, în ciuda veşmintelor lungi care l-ar fi împiedicat să se caţere. Imaginea cu el binecuvântând apa din cisternă a fost distribuită pe internet, asemenea altor ipostaze în care a mai fost surprins.

NEWS ALERT
Vremea se schimba RADICAL. Gerul pune stapanire pe toata tara. Iata cum va arata vremea pana luni

În Ajunul Bobotezei, vineri, 5 ianuarie, la ora 5.00, IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. La ora 7.00, arhiepiscopul a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfinţită a fost îmbuteliată, pe parcursul zilei, în 150.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor constănţeni de Bobotează. La ora 10.00, ierarhul Tomisului a fost prezent la penitenciarul Poarta Albă, unde a oferit angajaţilor şi deţinuţilor sticluţe cu agheasmă mare, a rostit un cuvânt de învăţătură celor privaţi de libertate şi le-a citit rugăciuni pentru dezlegarea şi iertarea păcatelor. La ora 14.00, arhiepiscopul Tomisului a poposit la schitul Prodromiţa, situat lângă Hârşova, ce are ca hram secundar Botezul Domnului. De aici, IPS Teodosie a mers în procesiune, împreună cu preoţii şi credincioşii, la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârşova, unde a săvârşit slujba de Sfinţire Mare a Apei. Apoi, ierarhul a aruncat 3 cruci în apa Dunării, ce au fost recuperate de către tineri curajoşi.

Citeste mai mult: adev.ro/p23jol

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns