NEWS ALERT
Iarna revine in FORTA in Romania! Iata cum va aarata vremea in urmatoarele doua saptamani

Branza este considerata un aliment sanatos, aproape fiecare dintre noi consumandu-l cu placere. Cred ca nimeni nu s-a gandit pana acum ca un consum regulat de branza poate crea dependenta. Savanţii americani de la Universitatea Michigan afirmă că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice denumită „caseină”, care generează dependenţă şi activează aceleaşi regiuni cerebrale.

Totodată, cercetătorii americani au descoperit că pizza este unul dintre preparatele alimentare care generează cea mai puternică dependenţă, în mare parte datorită stratului de brânză.

Potrivit profesorului Neal Barnard, membru în Physicians Committee for Responsible Medicine, caseina „se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează o gamă întreagă de opiacee, denumite casomorfine”. Anumiţi savanţi consideră că efectul pe care brânza îl are asupra creierului este atât de puternic încât alimentul a fost denumit „cocaina produselor lactate”.

Mai multe studii au dezvăluit că acele casomorfine se ataşează de receptorii opioizi, care sunt asociaţi cu controlul durerii, senzaţia de recompensare şi dependenţa.

NEWS ALERT
Muncitor roman, TORTURAT la o ferma din Italia. Chinurile groaznice la care l-a supus patronul sau

Laptele conţine o cantitate foarte mică de caseină, dar obţinerea unei jumătăţi de kilogram de brânză necesită aproximativ cinci litri de lapte. Aşadar, oamenii care mănâncă brânză înghit cantităţi relativ mari de caseină.

sursa antenasatelor.ro

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns