NEWS ALERT
Actorul Victor Rebengiuc, VERDICT trist. "Mi-am dorit să nu mor în comunism. N-am izbutit chestia asta. O să mor în comunism!"

Realitatea cruntă a societăţii actuale nu se vede din declaraţiile de presă ale guvernanţilor care se jură că vor doar binele poporului, ci din biroul sărăcăcios al unui secretar de școală comunală căruia nu-i este teamă să deschidă gura.

În același timp în care, la televiziuni și în conferințe de presă, se dădeau asigurări că nu scade niciun salariu, au existat cel puțin câteva sute de oameni care au știut exact care este adevărul. E vorba de angajații care întocmesc statele de plată în instituții, iar printre ei se află și Costică Dragomir, secretar la Școala Gimnazială din comuna Brădeanu (județul Buzău). Când a deschis programul de calculare a salariilor ca să facă hârtiile pentru luna ianuarie, Dragomir a avut un șoc: toate lefurile personalului auxiliar din unitatea de învățământ (femeia de serviciu, fochistul, bibliotecara, etc.), angajați cu jumătate sau un sfert de normă, ieșeau cu un mare minus.

Costică Dragomir știa că însăși ministrul Muncii a asigurat, în mai multe rânduri, că niciun salariu nu va scădea după aplicarea noii legi a salarizării, dar mai știa că în statul de plată trebuie să scrie ce arată calculatorul: de exemplu, după ce s-ar fi impozitat tot ce era de impozitat, bibliotecara școlii urma să primească un salariu de 46 de lei.

Dragomir s-a hotărât să anunțe public că refuză întocmirea statelor de plată până când Guvernul va remedia situația: “Ce-i spun eu omului când vede așa ceva?”. Ceilalți angajați ai școlii l-au întrebat dacă nu se teme că va avea de suferit în urma acestei revolte. „Le-am spus că nu-mi e frică. Am cinci copii și tot așa i-am învățat să fie”.

Acum e hotărât să meargă până în pânzele albe, chiar dacă Guvernul Dăncilă a anunțat că va elimina tăierile de salarii printr-o ordonanță de urgență. Costică Dragomir nu mai crede în politicieni și își menține decizia de a nu semna până nu se convinge că salariile rămân neatinse.

NEWS ALERT
Gest de exceptie. 135 de procurori de la DNA sar în apărarea lui Kovesi

Secretarul Costică mai are un merit în toată povestea asta: ne arată ce e în mintea votantului credul. Omul simplu care așteaptă un plus la salariu și-i alege „p-ăștia“ doar pentru că „ăilalți“ nu vin cu nimic. Și acest om simplu se vede acum cu demnitatea știrbită și-l îneacă plânsul că a fost păcălit încă o dată.

Sursa: recorder.ro

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns