NEWS ALERT
Avertismentul specialiştilor: un nou tip de ÎNŞELĂTORIE circulă pe Facebook! Ţinta sunt utilizatorii ROMȂNI

Un nou conflict este pe cale sa izbucneasca in Europa. Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marti cu privire la posibilitatea unei interventii militare a Turciei in Cipru si in Marea Egee pentru a apara drepturile tarii sale in zona in acelasi mod in care o face in Siria, relateaza agentia de presa EFE.

‘Drepturile noastre in Marea Egee si in Cipru sunt pentru noi la fel ca cele din Afrin (Siria). Navele noastre de razboi si fortele noastre aeriene urmaresc situatia indeaproape pentru a efectua orice tip de interventie’, a avertizat Erdogan in timpul unui discurs la Ankara.

Afrin este o enclava in nordul Siriei, unde Turcia a lansat o operatiune militara la 20 ianuarie impotriva militiei kurde Unitatile de aparare a poporului (YPG) pe care Ankara o considera drept ‘terorista’ si aliata gherilei Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care desfasoara de peste trei decenii o insurectie in Turcia.

Anterior, compania italiana Eni a anuntat ca platforma sa Saipem 12000 a fost blocata de nave militare turcesti pentru a nu ajunge in zona de explorari situata la sud-est de Larnaca. Platforma urma sa efectueze activitati de forare in apele din zona economica exclusiva a Ciprului, de la care compania italiana a obtinut licente de exploatare a unor zacaminte de hidrocarburi. Ankara isi exprimase anterior ingrijorarea cu privire la activitatile companiei italiene in Cipru.

NEWS ALERT
Avertismentul specialiştilor: un nou tip de ÎNŞELĂTORIE circulă pe Facebook! Ţinta sunt utilizatorii ROMȂNI

In iulie, ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, avertizase ca Turcia va lua masuri daca Republica Cipru va incepe lucrarile de foraj la zacamantul de gaze ‘Afrodita’. Ankara insista ca acesta ‘apartine tuturor partilor, inclusiv cipriotilor turci’. Declaratia lui Erdogan survine dupa ce presedintele Consiliului European, Donald Tusk, lansase un apel luni Turciei sa evite escaladarea tensiunilor legate de explorarile unui zacamant de gaz natural in largul coastelor Ciprului, tara membra a UE.

sursa aktual 24.ro

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns