Articole adăugate recent

Premierul Ludovic Orban a declarat că mai multe localități din două județe ale țări sunt monitorizate continuu în această perioadă, existând chiar posibilitatea introducerii carantinei.

Astfel, trei localități din județele Argeș și Brașov sunt monitorizate continuu, iar dacă va fi necesar va fi dispusă măsura carantinării.

„Nu suntem în situația de a carantina un județ – niciun județ. La ora actuală există un număr de localități care sunt sub urmărire, sub supraveghere. încă nu este demarată procedura pentru carantinare a niciunei comunități, dar sunt câteva supravegheate…

In Argeș, de exemplu, sunt 3 localități care sunt sub evaluare și, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. In Brașov sunt 3 sau 4 localități.

S-a făcut o evaluare pe localități. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului”, a declarat Ludovic Orban.

„Dacă într-o localitate – de exemplu, un sat sau un cartier sau o localitate, o comună sau un oraș – există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depășește numărul de cazuri de minimum 3 cazuri la mia de locuitori, se poate dispune carantinarea zonală și se pot dispune măsuri restrictive pentru zona care este carantinată, ținând cont, în mod evident, de cauza principală care a dus la răspândirea virusului pentru a contracara, practic, prin măsurile restrictive, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului”, a spus Orban.

„La evaluarea unei comunități nu se iau în calcul focarele. De exemplu – dacă este focar un spital sau focarul e un cămin de bătrâni. Numărul de cazuri calculate nu sunt legate de numărul de cazuri din focarul respectiv, pentru că măsura de carantinare se ia numai atunci când există răspândire în comunitate și trebuie luate măsuri de restricție. Dar deocamdată nu… Când vom definitiva procedura pentru astfel de decizii de carantinare zonală, le vom anunța public pe toate și cu toate argumentele”, a completat Ludovic Orban, potrivit bzi.ro

Gata, se introduce iar carantina. Prima localitate din sudul României intră în carantină totală. Documentul oficial


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here