Articole adăugate recent

Pandemia COVID-19, care a afectat peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume, a pus la treabă mulți microbiologi care au căutat soluții. În timp ce profesioniștii din domeniul sănătății lucrează zi și noapte în laboratoare pentru a dezvolta teste, vaccinuri și tratamente, oamenii de știință din Franta ar fi descoperit un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut.

Compania franceză Pharma & Beauty Group (P&B) va lansa în februarie un spray nazal capabil să elimine coronavirusul în proporție de 99%. Pe baza apei ionizate, cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene, dispozitivul medical de clasă I are scop preventiv. Poate fi folosit „după o activitate cu risc, de exemplu”, a declarat pentru AFP Laurent Dodet, președintele P&B, fie după ce ai călătorit cu transportul în comun sau ai făcut cumpărături într-un magazin.

Așa cum explică compania de produse cosmetice pe pagina sa de LinkedIn, spray-ul „ajută la prevenirea răspândirii virale, dislocând prin acțiune mecanică agenții infecțioși din cavitatea nazală și facilitând evacuarea și reducerea locală a încărcăturii virale”.

Testele clinice efectuate la Institutul Méditerranée Infection din Marsilia (IHU) au concluzionat că a eliminat mai mult de 99% din cantitatea virală în 30 de secunde.

Procesul este cu atât mai eficient „dacă facem o inhalare imediat după infectare”, înainte ca virusul să intre în căile respiratorii, explică medicului generalist Pierre-Jacques Raybaud, specialist în imunologie, pentru AFP.

Compania așteaptă undă verde din partea autorităților pentru a introduce produsul în farmacii, în februarie. Este gata să producă „10 milioane de unități pe lună”, spune Laurent Dodet.

Sursa Romania : Smartradio.ro  Sursa FRANTA


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
La noi se moare pe capete in spitale în timp ce ungurii se vindecă cu acest medicament
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here