Articole adăugate recent

Decizie crucială luată de un înalt ierarh din Biserica Ortodoxă Română după tragedia recentă petrecută la Suceava. S-a dat practic semnalul unei schimbări fundamentale în tradiția botezului ortodox, care ar putea salva viața altor bebeluși pe viitor.

Tragedia recentă petrecută la Suceava, când un bebeluș de șase săptămâni a murit după ce a fost botezat, provoacă schimbări în interiorul Bisericii Ortodoxe Române.

Arhiepiscopul de Argeș şi Muscel, IPS Calinic a transmis o circulară parohiilor din județ, prin care le cere preoților să evite total scufundarea copiilor cu capul în apă.

Înalt Preasfințitul Calinic este primul prelat care vine cu soluții după moartea bebelușului din Suceava. Familia va decide dacă bebelușul va fi afundat în întregime în cristelniță. Iar preoții tineri vor fi asistați de alții mai experimentați, în momentul Sfintei Taine.

Mama este cea care hotărăște asupra celui născut, bineînțeles. Întotdeauna să o întrebăm, este dreptul ei ancestral.”, spune ÎPS Calinic.

Iar copilul nu se bagă niciodată cu față în sus în apă. A fost greșeală făcută de preotul de la Suceava care a botezat bebelușul prematur, mort în urma cufundării.

” Dacă preotul de la Suceava avea pe cineva, să te sfătuiești, să te sprijini, e complicat cu un singur preot să săvârșească taina Sfântului Botez.

Dacă îl apucă un Parkinson și începe să îi tremure mâna, poate să clacheze și să scape copilul„, a mai mărturisit înaltul prelat ortodox.

Înalt Preasfintitul Calinic recunoaşte că a trecut peste canoane și a cerut, deseori, ajutorul altor preoți pentru scufundarea copiilor.

ÎPS Calinic: „Eu nu am îndrăznit sa fac singur botezul. Am chemat preotul vecin cu experiență și l-am asistat. Ții în brate un necunoscut.

E riscant, trebuie o grijă deosebită. Când botezi, nu cunoști”, mai spune Calinic, potrivit Observator News.

Revoltați până la cer și înapoi- mii de oameni cer răspicat bisericii să modifice ritualul botezului după ce micuțul Iustin a pierit cu zile.

Moartea micuţului Iustin a stârnit o revoltă uriaşă, iar în mediul online s-a făcut inclusiv o petiţie pentru schimbarea ritualului de botez.

„Domnilor, schimbați acest ritual periculos! E un gest simbolic care e făcut, însă, de unii preoți cu o agresivitate ieșită din comun. Puțină apă turnată din căușul palmei cred că e la fel de bine primită de Dumnezeu ca și o scufundare care poate fi, iată, mortală!

Fără cuvinte…îl porţi nouă luni, te chinui să îl aduci pe lume, te umpli de speranţă şi iubire, iar un străin îi curmă viaţa! Ar trebui să li se interzică acestor ,,preoţi” să mai slujească”, au scris oamenii.

RECOMANDARE
E oficial!Preoţii nu mai au voie să pretindă bani pentru înmormântări. Dacă cer, riscă să-şi piardă parohia

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi aşteaptă acum necropsia bebeluşului, care ar putea face lumină în acest caz. Autopsia ar fi trebuit să fie făcută azi, însă a fost amânată pentru mâine, pentru ca, pe lângă medicii de la Serviciul de Medicină Legală Suceava, să mai asiste și un expert independent, tot legist. În paralel, Arhiepiscopia Sucevei a deschis o anchetă internă, iar preotul nu va mai sluji cel puţin până la finalizarea cercetărilor.

Sursa: stirilekanald.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Rămâi mut, daca citești aceste declarații ale celor care conduc lumea: "Populația este o problemă politică. Odată ce este scapătă de sub control, este nevoie de guvern autoritar.... pentru reducerea ei..."
loading...

1 COMENTARIU

  1. CUDAȚII NU SE REVOLTĂ DE CEI PESTE 42 MILIOANE DE PRUNCI UCIȘI ÎN LUME NUMAI ÎN 2020!!! ASTA NU-I MAI ORIPILEAZĂ, NICI NU-I REVOLTĂ, NICI NU CER INTERZICEREA TOTALĂ A UCIDERII PRUNCILOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here