Articole adăugate recent

Un tânăr din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, a fost oprit de un poliţist care verifica dacă persoanele aflate în trafic respectă legea. Discuţia dintre cei doi a degenerat pentru că şoferul i-a arătat toate actele cerute prin geamul maşinii şi a refuzat să i le şi înmâneze poliţistului. „Dă actele, nu văd foarte bine, e vreo problemă?“. Disperat. şoferul a sunat inclusiv la 112.

Potrivit Adevarul.ro, totul s-a întâmplat în localitatea Valea Mare. Mihnea Ciolan se afla în maşină cu prietena sa, iar în momentul în care a fost oprit de polițist i-a spus acestuia că fusese la bunica lui şi mergea să cumpere nişte cartofi. Asta scria, de altfel, şi în declaraţia pe care tânărul o avea completată pe telefon. Şoferul a ripostat în momentul în care poliţiştul i-a luat telefonul. (vezi video mai jos)

Chiar dacă aveţi mănuşi, aţi atins şi alte lucruri… Dacă iau coronavirusul?”, a întrebat Mihnea Ciolan. „Asta e, nu mai fii aşa tupeist”, a fost răspunsul poliţistului care atunci când a fost întrebat cum se numește a răspuns: Pahonţu.

Cu haina deschisă, fără mască de protecție şi cu ticăie în urechi, polițistul a continuat să-i ceară tânărului toate actele la control: buletinul, permisul şi talonul de asigurare. Pentru că șoferul i-a prezentat toate actele doar prin geam, dar a refuzat să i le şi înmâneze organului de control au apărut şi amenințările.

Te scot cu forța dacă nu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur… îţi iau şi talonul pentru că aşa vreau eu„, a spus polițistul.

Disperat, tânărul a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Polițistul  care a preluat apelul l-a sfătuit, însă, să facă ceea ce i se spune, iar apoi, dacă este nemulțumit, să formuleze o plângere către superiori.

Minute bune cearta între cei doi a continuat. Într-un final, polițistul l-a invitat la secție. Când a ieşit, tânărul a postat pe pagina sa de Facebook discuția pe care a avut-o cu poliţistul şi a menționat într-un mesaj că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei.

Poliţia Argeş a deschis o anchetă după apariția articolului din Adevărul :

Au fost dispuse verificări cu privire la modul de acţiune al poliţistului, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

Cum a ajuns ăsta "polițist"???Nici mască nu are j3g##u"îți iau talonul că așa vreau eu"

Publicată de România LIVE pe Marţi, 31 martie 2020

Iata si un extras din CODUL de etică și deontologie al polițistului | Hotărâre 991/2005 ARTICOLUL 13 Comportamentul polițistului”

(1) Polițistul trebuie să se comporte civilizat și să dea dovadă de amabilitate și solicitudine, adoptând o atitudine politicoasă și fermă.

(2) Polițistul trebuie să dovedească stăpânire de sine, capacitate de comunicare, abilități de gestionare a situațiilor conflictuale, dezvoltându-și prin sistemul de formare continuă puterea de înțelegere a problemelor sociale, culturale și educaționale specifice colectivității în care își exercită profesia, precum și, după caz, capacitățile manageriale.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Ai noștri au criticat-o, dar medicii englezi îi dau acum dreptate. Schema de tratament a Flaviei Groșan, confirmată de specialiștii din Marea Britanie
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here