Academicianul Dinu C. Giurescu „Nu mai suntem stăpâni pe resursele noastre, pe țara noastră”

Este un exemplu de slugărnicie a decidenților noștri politici.

0

Articole adăugate recent

Într-un interviu, academicianul Dinu C. Giurescu a vorbit despre semnificația Brexit-ului, despre suveranitate, mândrie națională, directive europene care încorsetează națiunile și despre imigranți.

Pentru istoricul Dinu C. Giurescu, votul britanicilor care au ales ieșirea din UE reprezintă „decizia unui stat suveran care ascultă nu de ceea ce i se impune, ci de ceea ce cred oamenii că e mai bine pentru țara lor”.

„Marea Britanie a fost o putere colosală care are în gena ei sentimentul național, mândria națională. Ceea ce s-a întâmplat după referendum reprezintă decizia unui stat suveran, a unui stat care nu vrea să mai asculte de deciziile de la Bruxelles, ci ascultă de ceea ce cred propriii cetățeni că e mai bine pentru țara lor”, a spus Dinu C. Giurescu pentru Q Magazine.

Academicianul este de părere că directivele europene sunt un corset care nu te lasă să respiri. Critică faptul că România a devenit o slugă a Bruxelles-ului.

„La noi, a existat în învățământ o tendință de suprimare a orelor de istorie în favoarea unor scheme teoretice pentru ceea ce va fi Uniunea Europeană în viitor. Este un exemplu de slugărnicie a decidenților noștri politici”, declara Dinu C. Giurescu.

Discutând despre criza refugiaților, istoricul s-a referit și controversa legată de ridicarea unei moschei în România. „Britanicii au sentimentul că amestecul devine extrem de nociv pentru ei. Acea cotă nesuferită de imigranți musulmani pe care fiecare țară ar trebui s-o accepte este, în fapt, inacceptabilă. (…)

Ca istoric, ca profesionist al acestui domeniu, vă spun că noi, românii, am avut 500 de ani de dominație a Imperiului Otoman, dar niciodată musulmanii nu au avut dreptul să aibă proprietăți, să-și ridice moschei. Iar acum ar trebui să fie invers”, declara istoricul.

În opinia sa, Brexit-ul nu are efecte negative asupra României. „Nu vom avea de suferit din punct de vedere economic pentru că noi nu mai suntem stăpâni pe resursele noastre, pe țara noastră”, consideră Dinu C. Giurescu.

„Sunt convins că Anglia, care are în continuare nevoie de forță de muncă, va găsi modalitățile cele mai bune de a reglementa această situație”, a mai adăugat istoricul român.

Sursa: dzr.org.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here