Prima țară care introduce cipuri implantate în piele pentru plata biletelor de tren. Care este avertismentul experților?

0

Într-un stat nordic, compania de cai ferate a introdus biletele de tren sub forma de microcip implantat sub piele.Pentru început, compania suedeză le testează doar angajaților săi. Se speră că microcipurile vor avea succes la navetiști.

Circa 130.000 de suedezi călătoresc zilnic cu trenul. Biletele de hârtie clasice au coduri scanate cu telefonul mobil de controlori.

În scurt timp va apărea o categorie nouă de pasageri. Acești călători vor întinde mâna să le fie scanat microcipul.

Cand microcipul este activat de un dispozitiv de citire aflat la câțiva centimetri distanta, o cantitate mică de date se transfera intre cele doua dispozitive, folosind unde electromagnetice. Experții avertizează asupra faptului că trebuie avute in vedere securitatea datelor si intimitatea consumatorului.

„ Este relativ neclar cum anume vor fi folosite, ce fel de informație va fi transferată de pe aceste cipuri si unde va ajunge”, afirma Ben Libberton, microbiolog la Institutul Karolinska

Tot in Suedia, 150 de oameni folosesc un spațiu comun de birouri au implanturi pentru a deschide ușile si a accesa echipamentele de birou.

Sursa:stirileprotv.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here