Articole adăugate recent

Prințesa Diana avea un obicei de a-și tunde mereu părul scurt. Pe lângă bluzele cu guler pe gât pe care le purta prințesa, coafura sa a fost explicată de către stilistul său, Sam McKnight, care a scris o carte și a realizat o expoziție de curând.

Iată ce a făcut-o pe Prințesa Diana să aleagă mereu să-și tundă părul scurt și cum a ajuns să lanseze o nouă tendință în coafură pentru femei!

De ce își tundea Prințesa Diana părul scurt?

McKnight a relatat publicației Daily Mail că prima dată când a lucrat pentru prințesă a fost în anul 1990, atunci când aceasta a fost adusă de fotograful Patrick Demarchelier. McKnight credea că era programată o ședintă foto cu Margaret Thatcher, în momentul în care i se spusese că vor fotografia pe cineva important pentru publicația Vogue. Pentru acea ședință foto, stilistul a folosit câteva trucuri de styling – a introdus șuvițele părului până la umeri sub tiara, pentru a face părul să pară tuns scurt.

Prințesa Diana a fost încântată de aspectul său din acea ședintă foto, iar după aceasta l-a întrebat pe stilistul McKnight cum i-ar aranja părul dacă i-ar da mână liberă. Iar McKnight i-a spus că l-ar tăia pe tot și prințesa a fost convinsă imediat. Restul a devenit istorie sau, cu alte cuvinte, o tunsoare celebră.

McKnight a dezvăluit că această tunsoare a devenit o coafură pe care femeile au început să și-o dorească dintr-o dată.

Ipoteza popularității acestei tunsuri a fost bazată pe contrastul în raport cu coafurile anilor ’80 (părul lung), reprezentând un aspect mai sportiv și androgin, dar care încă avea tendințe feminine accentuate.

McKnight a continuat să colaboreze îndeaproape cu Diana, întâlnindu-se cu aceasta de fiecare dată când stilistul se afla în Londra. În timpul unei întâlniri cu Linda Evangelista și editorul de la Vogue, Liz Tilberis, McKnight le-a povestit acestora despre o ședință foto pe care o avusese în acea săptămână, cu câteva zile înainte, cu prințesa Diana și Demarchelier și le-a arătat acestora o poză, care considera stilistul că ar fi fost perfectă pentru coperta de la Vogue.

Și acea poză chiar a ajuns pe coperta British Vogue, în decembrie 1991 – poza în care prințesa era tunsă scurtă și purta un pulover negru, pe gât. Iar McKnight a mai împărtășit un detaliu special al acelei fotografii – prințesa tocmai ce încetase să-și roadă unghiile și era foarte mândră de felul în care acestea arătau.

Sursa: eva.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Indecența de acum mai bine de 100 de ani pe plajele din Mamaia
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here