Articole adăugate recent

Julian Reichelt, redactorul sef al celei mai citite publicatii din Germania, Bild, i-a adresat o scrisoare deschisa foarte dura presedintelui Chinei, Xi Jinping, in care face China direct responsabila de aparitia coronavirusului. Bild are un tiraj de peste 1,5 milioane de exemplare.

„De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca inchisorile pentru prizonierii politici? Ai vrea sa explici asta vaduvelor, fiicelor, fiilor, sotilor, parintilor victimelor coronavirusului din toata lumea?”, spune Reichelt intr-un mesaj video catre presedintele Chinei, care este subtitrat si in limba chineza.

„In tara ta, cetatenii soptesc despre tine. Puterea ta se prabuseste. Ai creat o China necontrolabila, netransparenta. Inainte de aparitia coronavirus, China era cunoscuta drept o tara care supravegheaza. Acum, China este cunoscuta ca tara care supravegheaza si care a infectat lumea cu o boala mortala. Aceasta este mostenirea ta politica”, mai spune jurnalistul.

Scrisoarea integrala a sefului Bild:

Draga presedinte Xi Jinping,

Ambasada ta la Berlin mi s-a adresat printr-o scrisoare deschisa pentru ca ne-am intrebat in ziarul nostru, Bild, daca China trebuie sa plateasca pentru dezastrul economic pe care coronavirusul l-a produs in lume.

Permiteti-mi sa raspund:

1. Conduceti prin control. Nu ai fi presedinte fara control. Monitorizezi totul, fiecare cetatean, dar refuzi sa monitorizezi pietele umede, bolnave, din tara ta.

Inchideti toate ziarele si siteurile critice la regulile voastre, dar nu si tarabele unde se vinde supa de liliac. Nu numai ca iti supraveghezi populatia, dar o pui si in pericol si, odata cu ea si restul lumii.

2. Controlul este o negare a libertatii. Iar o natiune care nu este libera, nu este creativa. O natiune care nu este inovativa nu inventeaza nimic. De aceea ti-ai transformat tara in campioana mondiala la furtul de proprietate intelectuala.

China se imbogateste cu inventiile altora, in loc sa aiba propriile inventii. Motivul pentru care China nu inoveaza si inventeaza este ca tu nu ii lasi pe tinerii din tara ta sa gandeasca liber. Cel mai rasunator export din China (pe care nimeni nu voia sa il primeasca, dar care a facut inconjurul lumii) este Coronavirusul.

3. Tu, guvernul tau si oamenii tai de stiinta trebuia sa stiti de mult ca virusul Corona este extrem de infectios, dar, in schimb, ati lasat lumea in bezna in aceasta privinta. Expertii tai de top nu au raspuns cand cercetatori occidentali au cerut sa stie ce se intampla in Wuhan. Erai prea mandru si prea nationalist pentru a spune adevarul, pe care il percepeai ca pe o rusine nationala.

4. Ziarul “Washington Post” a scris ca laboratoarele tale din Wuhan au cercetat coronavirusul in lilieci, dar fara sa mentina cele mai inalte standarde de siguranta. De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca inchisorile pentru prizonierii politici? Ai vrea sa explici asta vaduvelor, fiicelor, fiilor, sotilor, parintilor victimelor coronavirusului din toata lumea?

5. In tara ta, cetatenii soptesc despre tine. Puterea ta se prabuseste. Ai creat o China necontrolabila, netransparenta. Inainte de aparitia coronavirus, China era cunoscuta drept o tara care supravegheaza. Acum, China este cunoscuta ca tara care supravegheaza si care a infectat lumea cu o boala mortala. Aceasta este mostenirea ta politica.

Ambasada ta imi spune ca eu nu traiesc dupa “prietenia traditionala a cetatenilor nostri”. Cred ca tu consideri o mare “prietenie” atunci cand trimiti, in mod generos, masti in toata lumea. Aceasta nu este prietenie, as numi-o imperialism ascuns in spatele unui zambet – un cal troian.

Planuiesti sa consolidezi China printr-o boala pe care ai exportat-o. Nu vei reusi. Mai devreme sau mai tarziu, Coronavirus va fi sfarsitul tau politic.

Cu stima,

Julian Reichelt

Post-ul Adevarul, transmis raspicat lui Xi Jinping: „Puterea ta se prabuseste. China a infectat lumea cu o boala mortala”. Mesajul celui mai influent ziar german apare prima dată în Aktual24.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Din toamnă pregătiți-vă de valul 4 si de noi restricții. Nu s-a terminat!
loading...