Articole adăugate recent

Ouăle sunt alimente recomandate în dieta oricărei persoane, de aceea trebuie să facem diferența între cele provenite de la găini bolnave și cele de la găini sănătoase.

O găină sănătoasă mănâncă o varietate de alimente. Găinilor le plac gândacii, insectele, șerpii, rozătoare si tot ceea ce mai pot găsi prin curte pentru a putea fi mâncat.

Nutrientii din hrana găinii sunt transmiși mai departe către ouăle sale. O găină trebuie să aibă acces la mult spațiu deschis, să fie liberă să se miște si să aibă aer proaspăt.

O găină închisă intr-o „baterie” mică nu va oferi ouă de calitate bună.

Cum iti poti da seama cum arată un ou bun? Verifică aceste caracteristici:

Coaja de ou : Cu cât este mai bogată in nutrienti dieta unei găini, cu atât va fi mai tare coaja oului pe care il produce.

Culoarea gălbenușului: Gălbenusurile de ou de la găini ar trebui sa fie oranj / portocalii si nu galben deschis.

Densitatea gălbenușului: Gălbenusurile de la găini sănătoase tind să fie mai dense, mai groase si mai rotunde. Asta inseamnă că oul are un gust mai bun si mai multi nutrienti.

Un raport din Oxford Journal arata că, prin creșterea consumului de beta-caroten la găini, va crește si concentrația de beta-caroten care se găsește in ouăle lor.

Journal of Agricultural Food Chemistry arăta, într-un articol, că o creștere a nivelului de acid docosahexaenoic (n.r. – acesta este un acid gras Omega-3 care este o componenta primara si structurala din creierul uman, cortexul cerebral, piele etc.) înregistrată in dieta unei găini a afectat si cantitatea de acizi grași Omega-3 care se găsesc in ouăle produse de acea găină.

Sursa: sanatate.bzi.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here