Află tensiunea arterială normală în funcție de vârsta pe care o ai!

De la vârsta de 20 de ani ar trebui să îți iei tensiunea la fiecare doi ani.

0

Tensiunea arterială îți indică dacă ești sănătos sau dacă ai ceva probleme cu circulația sangvină, cu inima, etc. Uneori suntem surprinși de faptul că tensiunea arterială s-a modificat. Sunt cazuri în care aceasta se schimbă în funcție de vârstă, dar rămâne în limitele normale (pe care ar trebui să le știm).

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai comune probleme de sănătate și se poate manifesta oricând.

Tensiunea arterială ridicată pune în pericol sănătatea individului, deoarece poate provoca leziune pe artere și poate crește riscul de accident vascular, infarct, insuficiență renală și alte afecțiuni grave. Medicamentele care scad tensiunea sunt, deseori, foarte agresive, de aceea ar fi bine să previi apariția acestei boli, informează unica.ro.

Cu un tensiometru bun, îți poți lua periodic tensiunea arterială, pentru a vedea dacă apar schimbări și dacă este cazul să te îngrijorezi. Pentru asta, ar trebui să știi care este valoarea normală a tensiunii în fiecare etapă a vieții. Ai aceste informații în tabelul de mai jos.

Tabel tensiune arterialaMedicii de la Asociația Americană a Inimii, citați de goodmorningcenter.com, spun că de la vârsta de 20 de ani ar trebui să îți iei tensiunea la fiecare doi ani, dacă este mai mică de 120/80.

Când valoarea ei este mai mare, vizitele la medic ar trebui să fie mai dese. Tensiunea crește cu fiecare bătaie a inimii și scade în timpul dintre două bătăi. Din această cauză, ea poate varia de la un minut la altul, mai ales dacă apar schimbări ale posturii, dacă faci mișcare, te stresezi sau nu dormi bine.

Dacă valoarea este prea mare o dată, nu înseamnă că suferi de hipertensiune. Medicul tău trebuie să îți măsoare tensiunea de mai multe ori, în perioade diferite. Pentru a pune un astfel de diagnostic.

Semnele hipertensiunii arteriale sunt durerile constante de cap, dificultățile de respirație și sângerările nazale. Riscul de a suferi de această afecțiune crește după 45 de ani, de aceea, după această vârstă, ar trebui să o iei anual.

Sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de sare, lipsa de potasiu, lipsa de vitamina D, consumul excesiv de alcool și stresul pot favoriza apariția bolii.
Poți preveni hipertensiunea arterială, sau o poți „controla”
printr-un  stil de viață sănătos. Mănâncă multe fructe și legume și evită produsele procesate, scade consumul de sare și menține o greutate corporală normală. Fă cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi și limitează consumul de alcool. Renunță la țigări și foarte important NU TE STRESA !

Sursa: ampress.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here