Ai pofta frecvent de alimente sărate? Pofta de sare poate fi semnul unor afecțiuni medicale

0

Întâi, pofta de sare indică un nivel scăzut de sodiu în organism. Prea mult sodiu, în schimb, duce la hipertensiune şi boli cardiovasculare.

Pofta de alimente sărate poate fi semnul deshidratării. De asemenea, poate indica o afecţiune a rinichilor.

Ce este pofta de sarat

Pofta de alimente sarate poate aparea atunci cand obisnuiai sa consumi cantitati mari de sare si ai inceput sa renunti la ele. Astfel, organismul este obisnuit sa consume multa sare.

Pofta de sarat poate fi insa si rezultatul unor afectiuni medicale, unele dintre ele foarte serioase, scrie ele.ro

Pofta de sarat este un simptom comun in randul celor care sufera de boala Addison, care se manifesta prin productia scazuta de hormoni suprarenali. De asemenea, este si un simptom al deshidratarii si dezechilibrului de electroliti din organism.

In functie de cauza, pofta de sarat poate dura cateva ore sau chiar si cateva saptamani, pana cand organismul este rehidratat sau tratat corespunzator. Pofta de sarat poate fi si un simptom permanent, ca in cazul bolii Addison si poate fi acompaniata si de alte simptome precum oboseala, pierderea apetitului alimentar sau diaree cronica.

Lasata netratata, pofta de sarat cauzata de deshidratare este o problema serioasa. Deshidratarea severa si dezechilibrul electrolitic pot duce la coma si chiar la deces.

Organismul are nevoie de sare

Organismul uman este format in proportie de 60% din apa. Sarea este unul dintre electrolitii importanti care ajuta organismul sa mentina un echilibru benefic al fluidelor. Pentru un nivel optim de sare in organism, este indicat sa consumi zilnic o lingurita de sare.

In afara de aceasta lingurita, organismul primeste sare si din alimentele sarate, fructe si legume. Insa, consumul de sare in cantitati mari duce la hipertensiune.

De asemenea, pacienţii cărora li se întrerupe administrarea de medicamente pe bază de opiu dezvoltă o poftă excesivă de sare, scrie realitatea.net.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here