Articole adăugate recent

Leonardo Del Vecchio, miliardarul din spatele lanţului de ochelari Luxottica, a făcut o afacere bănoasă la 81 de ani cu un producător francez de lentile pentru ochelari, într-o tranzacţie de 50 de miliarde de euro. Compania nou creată se estimează că are vânzări anuale de 15 mld. euro.

Del Vecchio s-a născut în 1935, în sărăcie, iar mama lui, după moartea tatălui, l-a trimis într-un orfelinat. Acum este cel mai bogat om din Italia, cu o avere estimată la 20 de miliarde de euro, informează Ziarul Financiar.

Tânărul Del Vecchio a pornit ca ucenic şi producător de vopsea în Milano. În 1961 el a fondat Luxottica, ca un producător la comandă cu sediul în Agordo, Italia.

La finele anilor ’80, firma sa a cunoscut o puternică dezvoltare. În 1988, compania a obţinut primul contract de licenţiere pentru Giorgio Armani, iar după doi ani era listată la Bursa din New York.

Până în 2000, se listase şi la Milano, mişcare urmată de achiziția brandurilor Ray-Ban și Sunglass-Hut, ceea ce a făcut din Luxottica lider mondial pe piaţa ochelarilor.

Sursa: mediafax.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
S-a mai stins o stea. DRAGA OLTEANU MATEI a murit la 87 de ani
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here