Alerta meteo. România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Cât de frig va fi

1

Un val de aer polar va lovi Romania. Specialiştii avertizează că temperaturile vor fi neobişnuit de mici în următoarea perioadă.

Potrivit Severe Weather, un val de aer polar, venit din nordul Rusiei, va lovi Europa începând din 3 mai. Frigul va afecta regiunile din vestul ţării noastre de duminică, iar la începutul săptămânii următoare se va extinde în aproape toată România.

Cele mai afectate vor fi ţările din Europa Centrală, unde dimineaţa temperaturile ar putea ajunge chiar la pragul îngheţului. Diferenţele ar putea fi şi de 10 grade în minus faţă de media normală a acestei perioade a anului.

Temperaturile, mult sub media perioadei

Potrivit meteorologilor români, “aerul rece rece vine din regiunea polară, ca un nucleu rece şi a cauzat instabilitatea care a fost şi până acum. De duminică va fi o răcire mai intensă decât am avut acum”, a confirmat meteorologul Robert Balasz.

Specialiştii spun că temperaturile sunt sub cele normale pentru această perioadă. Deja mai multe zone din ţara noastră au suferit efectele unor fenomene extreme. De pildă, ploile care au lovit vestul ţării în ultimele ore au smuls asfaltul de pe o şosea în Caraş-Severin.

sursa stirile protv


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here