COMUNICAT NASA! S-a descoperit o planetă asemănătoare cu Pământul, Kepler-452b

0

NASA a făcut in aceste zile un anunt care va schimba felul in care gândim Universul si conceptia despre existenta vietii pe alte planete. DA, EXISTA PLANETA PAMANT 2 intitulata Kepler-452b si nu este o glumă.

Kepler-452b, ,,vărul mai bătrân şi mai mare” al planetei noastre.

Deşi au fost iniţiate de mulţi ani căutările pentru o planetă foarte similară cu a noastră, Kepler-452b este prima care împărtăşeşte un număr semnificativ de caracteristici cu Pământul. Intitulată într-un comunicat de presă Pământul 2.0, noua planetă se află la o distanţă de 1400 de ani lumină de Terra.

Kepler-452b gravitează în jurul propriului soare si are sursa de lumina si caldura proprie. Pentru că se află însă la o distanţă cu 5 procente mai mare decât Pâmântul faţă de propria stea solară, timpul pentru o rotaţie completă este de 385 de zile, în comparaţie cu 365 de zile, în cazul planetei noastre.

Partea bună este că, deoarece puterea luminoasă emisă de respectivul soare este cu 20% mai mare decât a soarelui nostru, compensându-se cu distanţa sporită, Kepler-452b beneficiază de o cantitate similară de lumină. ,,Razele solare recepţionate de la respectiva stea ar trebui să se simtă în acelaşi fel precum cele primite de noi.” Temperatura la suprafaţa noului soare este similară cu cea găsită pe soarele nostru, doar diametrul e cu 10 procente mai mare.

Noua planetă este cu aproximativ 60% mai mare în diametru decât Terra, iar primele pronosticuri confirmă o masă de aproximativ cinci ori mai mare în comparaţie cu a noastră.Pamant 2

Supraţa este foarte similară, integrând zone stâncoase mascate în mare parte de o atmosferă un pic mai densă. Atracţia gravitaţională peKepler-452b ar trebui să fie cam de două ori mai puternică.

Ca amplasament, Kepler-452b face parte din sistemul solar Kepler-452, constelaţia Cygnus. În altă ordine de idei, aceasta este cea mai recentă descoperire a Telescopului Spaţial Kepler în valoare de 600 de milioane de dolari lansat în 2009. Rămâne să mai aşteptăm noi rezultate analitice pentru a ni se confirma dacă se găseşte apă pe suprafaţa noii planete sau dacă aceasta are o componenţă a atmosferei similară cu a Pământului.

Sursa: playtech.ro ; mariustuca.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here