Donald Trump a avertizat ca autoritatile de la Beijing ar trebui sa suporte consecintele in cazul in care se va demonstra ca au fost „cu buna stiinta responsabile” pentru pandemia de coronavirus, in contextul in care Europa se apropie de cifra de 100.000 de decese din cauza Covid-19, scrie The Guardian, citat de news.ro.

„Ar fi putut fi oprit in China inainte de a incepe si nu a fost iar acum toata lumea sufera din aceasta cauza”, a spus Trump in alocutiunea zilnica de la Casa Alba. SUA a inregistrat 730.000 de cazuri si decesele se apropie de 39.000.

„Daca a fost o greseala, o greseala ramane o greseala. Dar daca au fost responsabili cu buna stiinta, atunci cu siguranta trebuie sa urmeze consecinte”, a afirmat presedintele american. El nu a detaliat sub ce forma vor fi acestea.

El a spus ca autoritatile din China s-au simtit „jenate” si acum singura intrebare este daca ceea ce s-a intamplat cu coronavirusul a fost o greseala scapata de sub control sau a fost transmisa intentionat?”.

„Este o mare diferenta intre aceste doua situatii”, a declarat el.

Duminica, in China au fost raportate doar 16 noi cazuri de coronavirus, cel mai mic numar din 17 martie. Niciun deces nu a fost raportat.

In conferinta sustinuta la Casa Alba, Trump l-a intrerupt pe consilierul pe probleme de coronavirus Deborah Birx, care prezenta o comparatie a deceselor la 100.000 de locuitori pe tari, pentru a spune ca nu crede ca decesele raportate oficial de China si Iran sunt reale.

„Chiar crede cineva aceste cifre?”, a intrebat el retoric.

Se asteapta ca numarul victimelor in Europa sa depaseasca duminica 100.000, mai mult de 62% din decesele din cauza coronavirusului la nivel global.

Post-ul „Ar trebui sa existe consecinte”. Donald Trump are un nou mesaj dur pentru China: „Virusul putea fi oprit in China” apare prima dată în Aktual24.Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
S-a mai stins o stea. DRAGA OLTEANU MATEI a murit la 87 de ani
loading...