Acești arbori sunt unici. Ei imită perfect culorile curcubeului

0

Această specie de arbori face parte din familia myrtacee. Deși la o primă vedere culorile par că se datorează unor scurgeri de vopsea, ele sunt opera naturii.

Eucaliptul Curcubeu (Eucalyptus deglupta) este un arbore cu frunze veșnic verzi. Are înălțimi de 60 m, dar poate ajunge și la 75 m. Se cultivă în plantații, mai ales în Filipine, unde se folosește ca materie primă la fabricarea celulozei.

Având un aspect atractiv, se mai cultivă și ca arbore ornamental. Atunci când își schimbă coaja verdele capătă o nuanță închisă; apoi, apar treptat o multitudine de culori (albastru, violet, maro, portocaliu,roz,ocru).Datorită multitudinii de culori (dispuse liniar, mai subțiri sau mai groase) arborele și-a primit porecla Eucaliptul Curcubeu. Originea lui este incertă. Se consideră că provine din insulele din SE-ul Asiei, precum Mindanao (Filipine), Sulawesi, Ceram (Indonezia), Noua Guinee I-le Hawaii.spectacol de culori

Arborele se întâlnește astăzi și în Australia, Sri Lanka, vestul Africi, Oceania, I-le Hawaii. Reprezintă singura specie de eucalipt adaptată la regiuni de câmpie și de păduri tropicale umede.
De asemenea este singurul eucalipt care se găsește în emisfera nordică. Acest arbore mai are o trăsătură specifică: îi lipsește seva acromatică.
Din nefericire soarta acestor minunati eucalipti devine incerta deoarece lemnul lor s-a transformat intr-una dintre cele mai importante materii prime pentru confectionarea mobilierului de lux.trunchi noduros

În afară de legătura cromatică dintre Eucaliptul curcubeu si fenomenul atmosferic de la care si-a primit numele, aceștia mai au în comun stările de contemplare ăi de liniște pe care le oferă privitorilor.

Fotograful Warren Krupsaw a surprins în imagini impresionante Eucaliptul Curcubeu în insula Kauai (Hawaii), atunci când scoarţa copacului începea să se decojească.

El a spus că Eucaliptul Curcubeu oferă un adevărat spectacol.
„Când am văzut prima oară copacii am avut o stare de uimire pentru că scoarţa copacului era atât de colorată.

Majoritatea persoanelor cărora le-am povestit despre aceşti copaci nu le vine să creadă că sunt reali”, a declarat fotograful.

Surse: jurnalul.ro, gradinamea.ro
rev.Terra-magazin


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here