Ardeiul iute roşu – o farmacie întreagă într-o legumă. Opreşte sângerarea, dezinfectează rana şi alte numeroase proprietăţi ale ardeiului iute

Planta cu cele mai multe beneficii pentru sănătate

0

Sunt multe legume cu reale proprietăți terapeutice, însă ardeiul iute este un veritabil medicament. S-a dovedit, de exemplu, că prin consumul ardeiului iute roşu pot fi oprite sângerări severe în doar câteva secunde.  Consumul de ardei iute previne, de asemenea, bolile cardiovasculare, ameliorează reumatismul, combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcționarea plămânilor, scrie publicația Adevărul.

Doctorul american John Cristopher susţine că ardeiul iute roşu are un efect de echilibrare a presiunii sângelui din cap până în picioare. Ridică presiunea de pe zona hemoragică, permiţând sângelui să se coaguleze rapid.

Utilizarea ardeiului roşu pentru rănile externe

Boiaua de ardei iute se aplică din abundenţă şi direct, pentru a reduce sângerarea. Aplicând astfel, sângerarea trebuie să se oprească în termen de 10-15 de secunde. Ardeiul iute poate fi folosit pentru tăieturi mici şi zgârieturi. În cazul rănilor mai mari, care sângerează abundent, sunaţi la salvare, dar, în acelaşi timp, puneţi mult praf de ardei iute.

“El nu numai că opreşte sângerarea, dar şi curăţă, dezinfectează şi chiar etanşează rana. În plus, el nu arde. Pe răni proaspete deschise, nu se simte nimic. Cantitatea mare de vitamina A şi vitamina C din ardeiul iute roşu curăţă şi dezinfectează”, decalară medicul Richard Schulze.

Ardeiul iute roşu, medicament în afecţiuni cardiovasculare  

Americanul John Cristopher a dovedit ştiinţific în peste 30 de ani de cercetare că ardeiul cayenne, un ardei iute roşu, este un foarte bun remediu pentru afecţiunile cardiovasculare, fiind foarte util chiar şi pentru stoparea infarcturilor.

John Cristopher susţine că şi-a format un obicei de a-i da suferindului să bea o cană cu ceai de cayenne, o linguriţă la o cană de apă fierbinte. În cateva minute, pacientul este deja pe picioare, întrucât ceaiul cald de cayenne deschide structura celulelor şi merge direct la inimă prin sistemul arterial, hrănindu-l.

Cel mai „iute” ardei iute din lume fost creat la Buzau

Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru, expert în horticultură, spune că ardeiul cu cât este mai iute cu atât este mai bogat în substanţe benefice organismului. Ardeiul iute conţine caroten şi licopen, vitamina C, hidraţi de carbon, însă cea mai importantă componentă este capsaicina.

„Capsaicina este substanţa care dă iuţeala, usturimea, care generează multe efecte. Este o substanţă antiinflamatorie şi pentru care nu întâmplător este folosită pe scară largă în multe produse farmaceutice, chiar şi pentru prevenirea şi combaterea alcoolismului”, spune cercetătorul Costel Vânătoru.

Costel Vânătoru spune că, după aproape 20 de ani de studiu a creat la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău un ardei de 200 de ori mai iute decât cel obişnuit. El spune că studiul la acest soi de ardei a început în anul 1996, precizând că un ardei obişnuit are o concentraţie de capsaicină de maximum o mie de unităţi Scoville, iar cel obţinut la Buzău măsoară până la două milioane de unităţi.

Citește si:  ARDEIUL IUTE SI BENEFICIILE SALE PENTRU SĂNĂTATEA OMULUI

Cercetătorul buzoian susţine că ardeiul obţinut la Buzău nu poate fi mâncat, susţinând că gazul emanat la tăierea unuia ar provoca un strănut în masă, lăcrimare excesivă sau chiar arsură. Citeşte întreg articolul pe adevarul.ro.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here