Articole adăugate recent

Copreședintele AUR, George Simion, a spus la „Marius Tucă Show”, că va cere în Parlamanet ca stagiul militar să devină obligatoriu.

Marius Tucă le-a cerut invitaților săi copreședinții AUR George Simion și Claudiu Târziu, să vorbească despre proiectele formațiunii politice care țin de identitatea românească și pe care vor să le treacă prin Parlament, în această legislatură.

Reforma clasei politice e prioritatea zero. Tot răul din societatea românească vine de la o clasă politică incompetentă și coruptă”, a spus Claudiu Târziu.

Licee și universități în limba română unde sunt comunități românești. De asemenea, pregătire militară obligatorie”, a spus și George Simion, la Marius Tucă Show.

Claudiu Târziu a mai spus că AUR va lupta în Parlament pentru „interesul național”.

Noi intrăm să ne batem pentru interesul național. Din acest punct de vedere nu aveți a vă aștepta la surprize neplăcute. Ne vom spune punctul de vedere la Cotroceni, Iohannis va rămâne probabil în variantele lui”, a spus copreședintele AUR, la Aleph News.

ARMATA INAINTE DE 1989

În România comunistă, serviciul mili­tar era obligatoriu pentru toți cetățenii români, indiferent de sex. Cum terminai 12 clase erai chemat să servești patria.

Potrivit stirileprotv.ro, tinerii care erau admiși la Facultate făceau armata la termen redus, adică șase sau opt luni, în loc de un an și jumătate. La Uni­ver­sitate, în trei ani din patru era alocată milităriei o zi pe săptămâna. Per total, în anii Epocii de Aur armata română avea peste 300.000 de soldați, majoritatea minim pregătiți și folosiți mai ales ca mână de lucru în agricultură și construcții.

Practic, comuniștii se foloseau de mai toți militarii în termen care erau duși să muncească la marile ctitorii de stat ridicate în toată țara, dar și să adune recoltele în CAP-uri. Asta în timp ce în cazărmile militare s-a născut un folclor legat de stagiul militar, care presupunea pedepse și ordine drastice pentru bibani, adică pentru cei aflați la începutul stagiului.

Așa au apărut poveștile mai mult sau mai puțin adevărate despre spălatul wc-urilor cu periuțele de dinți, dezbrăcatul la piele în public, tunsul la zero, târâșul pe coate la miezul nopții sau chinul uniformelor mai mari sau mai mici, primite la încorporare.

Un folclor care a continuat și după momentul 89, când tinerii au continuat să considere armata un soi de sclavie, bazată pe umilințe și frustrări și mai puțin pe o pregătire serioasă. Armata a continuat să fie obligatorie și după 1990, dar s-a renunțat la muncile câmpului și la truda pe șantiere.

La 1 ianuarie 2007 este eliminat stagiul militar obligatoriu și armata română se reduce de la 400.000, la 75.000 de soldați profesioniști.

Serviciul militar poate fi făcut pe baza de voluntariat, atât de bărbați cat si de femei. Doar in caz de război, de stare de mobilizare si stare de asediu, armata devine obligatorie pentru bărbați.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Buzoianca de 107 ani care sfidează timpurile in care trăim. Gătește singură, face focul si ar săpa si in grădină
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here