Articole adăugate recent

Persoanele prinse că fură lemne de foc din pădure vor pierde acele autovehicule cu care au efectuat transportul. Ele vor fi confiscate de stat cu ajutorul polițiștilor și al agenților silvici.

Confiscarea va fi introdusă în noua legislație, după ce s-a ajuns la concluzia că normele în domeniu sunt ambigue, iar polițiștii care prind hoții sunt derutați, neștiind dacă le pot opri și mașinile sau doar lemnele.

Suprafețe întinse din pădurile țării au fost defrișate, fără a se planta nimic în loc. Mare parte din aceste defrișări au fost efectuate ilegal, cu complicitatea unor agenți silvici și transportatori de masă lemnoasă.

Pentru acest motiv, legislația în domeniu va fi schimbată prin introducerea unei prevederi care va indica în mod clar că polițiștii au dreptul să confiște inclusiv autovehiculele persoanelor prinse cu lemne furate.

Proiectul a fost aprobat marți de Senat și mai trebuie avizat și de Camera Deputaților și promulgat de președintele Klaus Iohannis pentru a fi aplicat.

Sursa: infopuls.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

2 COMENTARII

 1. Sa confiste camioane? Acest lucru nu se va intampla sau se va intampla foarte rar pentru ca politistii si agentii silvici nu isi fac datoria si sunt corupti! In Romania de mult sunt probleme cu aplicarea legiilor pentru ca autoritatile nu isi fac datoria. SI in al doilea rand am vazut 3 sau 4 camioane cu lemne de fag care treceau pe langa masina de politie si politia nici macar nu era interesata daca lemnul din acele camioane este taiat legal sau ilegal . Sau in cel mai rar caz daca politia sau agentul silvic opresc un camion patronul firmei respective sau proprietarul camionului ar rezolva altfel i-ar da spaga si s-ar rezolva. In majoritatea localitatilor patronii si politaii se cunosc si chiar sunt prieteni. Pentru patronii influenti legile din romania sunt gogosi cu zmoala.

 2. Citez din articol: „Persoanele prinse că fură lemne de foc din pădure vor pierde acele autovehicule cu care au efectuat transportul. Ele vor fi confiscate de stat cu ajutorul polițiștilor și al agenților silvici.”

  O conversatie intre cei care au taiat lemnele(H) si politisti(P):

  P: Buna ziua!
  H: Buna ziua!
  P: De unde ati luat lemnele?
  H: Da din padurea ardealului
  P: Si le folositi pentru foc?
  H: Nu, nu, sunt pentru mobila
  P: Aaa, atunci puteti pleca.

  Citez din articol: „…polițiștii au dreptul să confiște inclusiv autovehiculele persoanelor prinse cu lemne furate.”

  Asa mai merge 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here