Cât de periculos este dacă-ți epilezi părul pubian?

1

Un smoc de păr care acoperă zona intima nu poate sa aducă decât necazuri femeilor uneori. Bărbații se așteaptă sa fie epilat, dar la naiba, numai reprezentantele s3xului frumos știu cât de periculos poate fi acest lucru.

Nimeni nu stie de ce barbatii nu inteleg ca imperfecțiunea este de multe ori de preferat in schimbul perfecțiunii. Femeile care isi epilează parul pubian se expun la multe riscuri. Nu este o gluma, iată câteva dintre pericolele, conform site-ului dealybreak.ro.

Acea culoare roșiatica a pielii imediat după epilare este de fapt un început de foliculita – o inflamație a foliculilor de par. Odată îndepărtați foliculii de par, zona respectiva a pielii se inflamează. Acest lucru se întâmpla la orice femeie. Daca in mod  normal trece după câteva zile, pot sa apară complicații prin infectarea acelor pori ramași deschiși.

Virusul HPV se poate transmite prin contact s3xual neprotejat, dar si prin obiecte infectate, precum lama de ras. Ai grija ca aceasta sa fie una noua si nu o lasa la îndemâna oricui. De asemenea, lasata in mediu umed, lamele de ras pot dezvolta bacterii, care pot duce la contractarea herpesului vaginal sau a virusului HPV.

Leziuni vaginale

Medicii de la Universitatea din California, San Francisco, au constat ca femeile care folosesc lama de ras pentru epilarea inghinala prezinta riscuri uriase de a se confrunta cu leziuni vaginale, grave. In ultimii ani, spitalizarea femeilor cu astfel de rani a crescut enorm.

Medicii recomanda pentru epilarea inghinala in special ceara sau epilatorul electric sterilizat la fiecare folosire. Inainte de epilare, zona inghinala trebuie hidratata caci este foarte uscata, de aceea pentru a evita durerea sau inflamațiile, umecteaza zona cu un lapte de bumbac, iar dupa epilare aplica ceai negru.

Studiile au aratat ca 10 din 30 de femei care s-au epilat cu ceara au dezvoltat ulterior infectii ale pielii.

Citește mai multe despre acest subiect pe ele.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here