Biblia făcută în România, unică în lume! Este incredibil ce conține aceasta!

0

Biblia in format unic. Lucrarea este făcuta de un clujean si modul in care a fost conceputa o face sa fie in atenția tuturor specialiștilor din lume.

Biblia a fot transpusa in versuri, iar in prezent aceasta este in curs de editare pentru diaspora romanească din Europa si Statele Unite.

Scriitorul Ioan Ciorca a lucrat timp de 14 ani la transpunerea in versuri a Bibliei, de care s-a apucat la scurt timp dupa Revoluție, iar acum cartea sa ar putea ajunge la romani din diferite colțuri ale lumii, informează Agerpres.

„Vor fi publicate toate cele 66 de carti ale Bibliei, structurate in 21 de lucrări, in colecția «Carte pentru suflet». O parte sunt deja publicate, iar in curand vor fi tiparite si celelalte, intentia editorului fiind aceea de a distribui cartea in comunitățile romanești din Europa si America”, a afirmat Ioan Ciorca.

Acesta a precizat ca cel care a luat decizia de a finanța lucrarea, pe care singur nu si-a permis-o pana acum, desi este finalizata de multi ani, este un investitor de origine romana din SUA, care are afaceri si in Cluj.

Ideea de a face aceasta transpunere in versuri a intregii Biblii i-a venit autorului atunci cand a realizat ca oamenii se indeparteaza de ea, in ciuda faptului ca este una dintre cartile fundamentale ale unei bune parti a omenirii si, in acelasi timp, a romanilor, altadata copiii invatand chiar cu ajutorul ei sa deprinda cititul si scrisul.

Astfel, el a considerat ca o varianta in versuri a Bibliei i-ar putea apropia pe oameni, prin noul «strai, alcatuit prin ritm si rima» de un text care are profunde legaturi cu poporul roman, precum si de morala crestina.

Ioan Ciorca subliniaza ca lucrarea nu interpreteaza, ci recita textul biblic si considera ca scrierea ei a fost menirea lui pe Pamant.

CITESTE mai multe pe AGERPRESS


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here