Articole adăugate recent

În plină pandemie de coronavirus, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomsului, vrea ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere

Intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului se arata ca ierarhul „a observat ca exista alte locuri” în care oamenii au voie sa circule, dacă sunt respectate anumite reguli, asa ca de ce sa nu fie deschise si bisericile, mai ales ca se apropie Sărbătorile Pascale.

„IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca bisericile sa poată fi deschise pentru credincioși in noaptea de Paste, cu respectarea normelor de siguranța medicala.
Mesajul vine in contextul in care ierarhul a observat ca exista alte locuri in societate unde cetatenii sunt liberi sa circule, respectând norme de siguranța medical[, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, se arata pe rețeaua sociala.

Alături de acest mesaj scurt a fost postat si un clip video cu IPS Teodosie care sustine ca „numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc cațe unul la distanta, dar nu resping pe nimeni”. Vedeți video mai jos

IPS Teodosie: „nădăjduim ca Sfânta Înviere să o facem împreună cu credincioșii ”IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală. Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Publicată de Radio Dobrogea pe Joi, 2 aprilie 2020

RECOMANDARE
De acum este oficial. Contribuțiile bănești cerute de biserici pentru nunți, înmormântări, botezuri NU sunt obligatorii. Preoții fac abuzuri asupra enoriașilor

Gupul de Comunicare Strategica a explicat deja ca nu se poate

Autoritățile au venit miercuri cu noi clarificări privind restricțiile impuse cetățenilor prin ordonantele militare. Astfel, oficialii au explicat ca preoții au voie sa tina slujbe, aceasta fiind meseria lor, însa credincioșii nu pot participa la ele, nici macar din curtea bisericii, decât dacă e vorba de nunti, botezuri sau înmormântări, cu maximum 8 persoane.

Răspunsul Grupului de Comunicare Strategica vine pentru a clarifica o interpretare a Ordonantei Militare nr. 4, in care se specifica faptul ca „(3) Interdicția privind circulația persoanelor intr-un grup mai mare de 3 persoane se aplica exclusiv circulației pietonale”, iar aceasta ar insemna ca in curtea unei biserici se pot afla mai mult de trei persoane, deoarece nu este un spatiu de circulatie pietonala.

In Ordonanta Militara nr. 1 la articolul 2 este prevazut ca „Se suspenda toate activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear si de ingrijire personala, realizate in spatii inchise”. Astfel, sunt suspendate slujbele religioase cu participarea credinciosilor.

Detalii mai multe pe ziare.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Neurochirurgul Vlad Ciurea - Dieta CREIERULUI SANATOS SI FERICIT. Ce putem face pentru a ne păstra creierul tânăr și sănătos cât mai mult timp
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here