Care sunt ţările europene unde oamenii se spală cel mai puțin pe mâini după ce merg la toaletă?

0

În urma unui sondaj care a urmărit obiceiul oamenilor de a se spăla pe mâini după folosirea toaletei, au fost identificate cele mai „curate” țări din Europa, din acest punct de vedere.hand-washing

Olandezii sunt cei care se spală cel mai puţin pe mâini cu apă şi săpun după folosirea toaletei, potrivit unui raport al Gallup International.

Doar jumătate dintre cei intervievaţi în Țările de Jos au declarat că s-au spălat pe mâini după vizita la baie, în comparaţie cu 96% dintre cei din Bosnia & Herțegovina, care s-a dovedit a fi națiunea care respectă cel mai mult igiena.

Alte țări care nu sunt foarte bune prietene cu igiena mâinilor sunt Italia (doar 57% dintre cei intervievaţi au afirmat că se spală în mod automat pe mâini) precum și Spania și Franța (peste 60%).

Deși 75% dintre britanici au declarat că şi-au spălat, în mod automat, mâinile cu apă şi săpun, Marea Britanie nu face parte dintre națiunile cele mai „curate” din acest punct de vedere.

Imediat după Bosnia & Herzegovina se află Moldova, unde 94% se spală pe mâini cu regularitate, urmată de Portugalia cu 85%.

Experţii de la Universitatea din Michigan recomandă ca mâinile să fie spălate cu apă şi săpun timp de 15-20 de secunde pentru a îndepărta eficient bacteriile (foto).

Spălarea mâinilor este cel mai eficient mod de a reduce răspândirea bolilor infecţioase. Dr. Spike Lee, cercetător la universitate a afirmat că „spălarea mâinilor contribuie atâ la curățenia morală, cât și la curățenia fizică”.

Spălarea mâinilor afectează modul în care gândim, judecăm şi luăm decizii, arată o serie de experimente realizate în ultimii ani. Printre altele, ne poate face să fim optimişti, dar ne şi îngreunează atingerea unor performanţe.646x404

Sursa: independent.co.uk


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here