Articole adăugate recent

După ce britanicul Bob Weighton (112 ani), considerat cel mai bătrân om din lume, a murit în somn, în noaptea de 28 mai 2020, titulatura de „cel mai bătrân bărbat din lume” îi revine acum, Conform Cărţii Mondiale a Recordurilor, românului Dumitru Comănescu.

Născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, judeţul Prahova, Dumitru Comănescu are azi 111 ani şi 203 zile.

Secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi. Cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918, pe când era elev. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în lumea cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în 2003 făcea ultima expertiza fitopatologică. La vârsta de 86 de ani s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea”.

Surse: adevarul.ro; digi24.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Concert în plină pandemie în Rusia cu peste 100 de mii de persoane, fără distanțare. Putin ține un discurs pe un stadion plin ochi
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here