Casa din povești construită de un pensionar

0

Un pensionar a reușit, cu bani puțini, să-și construiască o casă care amintește de poveștile copilăriei.

Michael Buck, un pensionar în vârstă de 59 de ani din Marea Britanie, a reușit să-și construiască o casă cu doar 250 de dolari.

fan

S-a folosit doar materiale reciclate, pe care le-a găsit sau le-a achiziționat. Nu a folosit aparate electrice din procesul construcției.

interior

El fost profesor de desen în Oxford. A desenat la început planul casei pe un plic. Timp de doi ani a colecționat materiale pe care le-a adaptat planului.

Astfel, pragurile ușilor provin de la ambarcațiunea unui vecin, iar gemurile de la ferestre au fost ale unui camion.

la ferestre

“O casă nu trebuie să coste cât pământul, ai nevoie doar de pământ pentru a o construi. Într-o lume în care ne petrecem mare parte din timp plătind ipoteci pentru locuințe scumpe, am vrut să demonstrez că se poate și altfel”, aprecia Michael Buck.

Locuința nu are dotările lumii moderne: electricitate, conductă pentru gaze sau apă curentă. Sursa de apă este un râu din apropiere, iar interiorul este încălzit cu ajutorul unui șemineu cu pereți din chirpici.Iluminatul casei se face  cu lanterne sau lumînări.

Ca frigider britanicul folosește o fântână aflată în apropiere, iar toaleta a fost construită separat, în curte.

Terenul era deja disponibil, iar Buck nu a avut nevoie de aprobări speciale pentru construcția eco. Cei 250 de dolari i-a cheltuiți mai ales pe nituri pentru susținere și pentru realizarea acoperișului facut tot din materiale naturale.

Sursa: http://casoteca.ro/


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here