În Munții Podu Calului din județul Buzău se află o cascadă spectaculoasă, Cascada Cașoca (Pruncea), situată pe valea râului cu același nume. Aceasta atrage numeroși turiști, deși zona este oarecum străina multora din țară.

Peisajul pitoresc în care este amplasată cascada atrage numeroși vizitatori. Se pot realiza fotografii deosebite de familie sau cu prietenii.

Accesul  la cascadă se face pe un drum forestier ce se desprinde din DN10 Buzău – Brașov în partea dreaptă înainte de a urca la Barajul Siriu. Se merge circa 4-5 Km pe acel drum și în apropierea unui pod  se desprinde o potecă ce coboară la cascada din apropiere.

Deși căderea apei este de doar 5-6 m zona în care se află îi conferă un farmec aparte .

Pentru pasionații de geologie în apropierea cascadei există o stâncă pe care se poate observa structura cutată a rocilor specifică munților de încrețire . Aceasta prin deschizătura formată  a reprezentat un loc de adăpost chiar și pentru haiduci.

Cei care doresc sa se cazeze au în zonă Cabana 14 Scaune, dar și unele mici pensiuni.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Rămâi mut, daca citești aceste declarații ale celor care conduc lumea: "Populația este o problemă politică. Odată ce este scapătă de sub control, este nevoie de guvern autoritar.... pentru reducerea ei..."
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here