Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutatea corporală

0

Spoturile mass-media ne îndeamnă să bem doi litri de apă pe zi. Este o recomandare mult prea generală pentru necesarul organismului.

Necesarul zilnic de apă, în funcție de vârstă și de greutate, poate varia, afirmă Cori Grămescu – specialistă în lifestyle și nutriție. Ea ne menționează faptul că sunt persoane care nu beau apă zilnic. În timp acestea vor avea mari probleme de sănătate.

După spusele acesteia, trebuie să bem 8-10 pahare în fiecare  zi, pentru un nivel de hidratare corespunzător. Necesarul minim de apă ar trebui să fie reprezentat de 40 ml de apă pentru fiecare kilogram din greutate. Exemplu: pentru o persoană care cântărește 50 de kilograme sunt necesari 50 X 40ml = 2.000ml

„Fiziologic, este necesar să consumăm o medie 50-60 ml apă pe kilogram corp. Deci necesarul nostru de apă variază în primul rând în funcție de greutatea noastră. Apoi, sigur că în funcție de efortul pe care îl facem, de temperatura în care ne desfășurăm activitatea, necesarul acesta scade sau crește în funcție de acești parametrii. Ca regulă 8-10 pahare de apă pe zi, cel puțin, consumate la intervale regulate, chiar dacă nu ni se face sete.

Acest consum de apă ne păzește de deshidratarea severă. Sunt persoane care nu beau nici măcar un pahar de apă pe zi și acei oameni sunt într-o permanentă stare de deshidratare, care pe termen lung le afectează organele interne. Recomandarea cu cei doi litri de apă, vin dintr-o greutate corporală considerată medie”, declara pentru publicația Super-Hrană Cori Grămescu.

Alegerea tipului de apă pe care vrei să-l consumi ține mai mult de gust, Este important să atingi cele 8-10 pahare de apă pe zi, mai puțin contează dacă este apă plată sau minerală. „Să ajungem noi întâi să bem 10 pahare de apă pe zi și după aceea ne putem face tot felul de variante. În general se recomandă apă plată, apă filtrată. Apa minerală în sine nu are un impact semnificativ în organism, la nivelul omului obișnuit. Sigur că, dacă toate aspectele vieții noastre sunt puse în regulă, putem să luăm în calcul tehnici de alcalinizare a corpului și atunci este mai bine să consumăm apă plată dacă urmărim acest obiectiv”, spunea specialistul în nutriție.

„Apa plată cu lămâie este o chestiune de gust, mie personal nu îmi place. Sunt persoane care nu consumă apă decât cu lămâie, eu gătesc în schimb foarte mult cu lămâie. Apa plată cu lămâie nu este o rețetă miraculoasă.

Aud foarte multă lume care aplică leacuri citite prin diverse site-uri, în cazuri de gastrită, pe motiv că apa plată cu lămâie ar alcaliniza corpul, totuși nu întotdeauna se întâmplă asta. Este foarte important ca în cazul unor probleme de sănătate, fie ele și incipiente să mergem la medicul specialist. Oamenii care sunt medici specialiști sunt acolo pentru că au învățat 12 ani medicină, niciunul dintre noi, că suntem antrenori de fitness sau nutriționiști nu pot ajunge în situația în care să cunoască în detaliu un domeniu medical”, a declarat Cori Grămescu.

Sursa: super-hrana.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here