Articole adăugate recent

Românii sunt cunoscuți prin performanțele extraordinare în domeniul IT. Numeroase firme de profil din întreaga lume angajează tineri informaticieni români. Astăzi specialiștii noștri sunt în număr mare în prima linie a Microsoft.

Tinerii IT-iști lucrează și în țară. Firma românească Bitdefender este printre cele mai căutate firme care produc sisteme antivirus.

„În cadrul unui proiect dezvoltat de Centrul Universitar Nord Baia Mare, un grup de cercetători au realizat un soft care, atașat la niște ochelari inteligenți, ar putea să revoluționeze comunicarea la distanță. Ochelarii sunt dotați cu o cameră video în miniatură, ceea ce le permite celor care se află în fața calculatorului, oriunde în lume, să vadă și să audă în timp real tot ce vede și aude cel care îi poartă.”, se afirma la Radio România Cluj.

„Noi am dezvoltat produsul pentru cel mai mare producător de electrocasnice din lume. Cu ajutorul lui, specialiştii care se ocupă de întreţinere şi depanare vor fi scutiţi de drumuri inutile pentru reglaje care pot dura să zicem 5 minute. Vă dau un exemplu: o poartă de control de la Aeroportul din Melbourne trebuie reglată de specialistul care este la Braşov. Cu ajutorul ochelarilor se face o economie de câteva mii de euro pentru drum, dar şi specialistul este degrevat de 72 de ore de zbor”, preciza Oliviu Matei, administratorul firmei de IT care a dezvoltat produsul, relata Vocea Transilvaniei.

Aplicația românilor din Baia Mare poate fi folosită în nenumărate domenii. Se poate face un consult medical de la distanță, aproape ca și cum medicul ar fi lângă dumneavoastră, putând să tragă concluzii pe baza a ceea ce vede în timp real.

Specialiștii lucrează la perfecționarea sistemului care va fi lansat pe piață în viitorul apropiat.

Sursa:cunoastelumea.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Mămăligă cu lapte, ajută și ficatul, scade și colesterolul. Da, e Mâncarea Săracului, dar ajută enorm organismul uman
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here