Ce afecţiuni semnalează lunula sau semiluna de pe unghie

Semicercul alb, situat la baza unghiei, denumit „lunulă” sau „mica lună” este un indicator important pentru starea sănătăţii

1

Lunula este acea pată albă de forma unei semilune, situată la baza unghiei. Din cauza înaintării în vîrstă sau a unui stil de viaţă bazat pe excese alimentare, lunelele se reduc treptat până la dispariţie, începând cu degetul mic.

În medicina chineză, studierea atentă a mâinilor este o modalitate străveche de diagnosticare. Astfel, absenţa sau mărimea lunulei poate indica anumite afecţiuni patologice, de exemplu: lipsa lunulei de la toate degetele poate fi urmarea unei stări de oboseală; când aceste lunule sunt mari, poate fi vorba despre hipertensiune sau hipertiroidism.

De asemenea absenţa unei lunule vizibile poate semnala anemie sau malnutriţie, în timp ce paloarea sau nuanţa albăstrie a lunulei poate indica existenţa unui diabet. Daca lunula prezintă puncte roşiatice, este posibil ca persoana respectivă să sufere de o boală cardiovasculară.

Lipsa lunulei sau o lunulă de dimensiuni foarte mici poate indica şi probleme de digestie datorate unui metabolism lent.

Conform medicilor chinezi, o persoană sănătoasă trebuie să aibă şapte sau opt lunule vizibile. Dacă lunulele se întâlnesc doar la unghiile degetelor mari, este posibil să suferi de disfuncţii renale. O unghie normală trebuie să aibă o coloraţie rozalie, să fie arcuită, bine definita şi să aibă o consistenţă dură.

Lunula indică şi cât de energic eşti. Acest aspect se presupune a fi direct proporţional cu intensitatea albului lunulei. O lunulă sănătoasă trebuie să fie fermă şi să aibă marginile bine definite. În caz de boală, lunula reacţionează imediat, modificându-şi culoarea şi reducându-şi dimensiunile, fenomen reversibil după însănătoşire.

Lunula unghiei degetului mic – este un indicator al sănătăţii inimii şi intestinului subţire. Cu vârsta, această lunulă este prima care dispare: în intestinul subţire încep să se acumuleze toxinele.

Sursa: Stil Naturist


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here