Luminile Nordului, un fenomen spectaculos si unic pe pământ

0

Articole adăugate recent

Spectaculosul fenomen Luminile Nordului va fi mult mai vizibil decât de obicei în următoarele săptămâni deoarece Pământul intră într-un nou aliniament cu Soarele.

Luminile Nordului sunt consecința activității solare. La anumite intervale de timp au loc explozii solare de mare intensitate, când un număr foarte mare de particule ajung în spațiul cosmic. Aceste particule electrizate întră în coliziune cu moleculele din aerul atmosferic. Energia eliberată apare ca lumină.

The-Aurora-Boreali_3467280bla tarmAurora este de obicei asociată cu Cercul Polar Arctic dar se observă și în țările nordice ca Finlanda, Suedia , Norvegia și Islanda, și în nordul Americii și Asiei.
Soarele trece printr-un ciclu de 11 ani între maximum și minimum de activitate. În timpul fazei curente petele din coroana solară care erau în regiunile polare ale Soarelui au migrat spre ecuatorul stelei, fiind pe același aliniament cu Pământul.

Petele din coroana solară permit manifestarea unui vânt de particule solare îndreptate spre Pământ.

Apar splendidele lumini ale nordului. Aceste aurore boreale se pot observa toamna și primăvara, cei aflați în regiunile nordice bucurându-se de spectacolul astral.


Sursa: telegraph.co.uk


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here