Ce efect au dispozitivele mobile asupra pielii?

0

Studiile arată că dispozitivele mobile ca tabletele, smartphon –urile și laptop –urile reflectă radiația ultravioletă de la soare și cresc indirect expunerea la radiații periculoase care pot produce cancer de piele.

Acest fapt este demonstrat de studii făcute de Reuters Health. Cercetătoarea Mary E. Logue de la Universitatea  New Mexico din Albuquerque afirma „Aceste dispozitive sunt, în general, utilizate pentru comunicare sau divertisment. Pot  fi ușor trecute cu vederea proprietățile lor reflectorizante “.

S-au făcut cercetări folosindu-se un cap de manechin și s-a constatat că astfel de dispozitive reflectă puternic radiația solară.

Dispozitivele utilizate în experiment au fost iPhone5, diverse modele iPad, două Macbook laptop-uri și un Kindle e-reader

În replică medicul Robert Dellavalle, șef al Serviciului de Dermatologie de la Centrul Medical Denver V a declarat (deși nu a luat parte la studiu) că deoarece această cercetare nu implica oameni reali folosind dispozitive de comunicare  se ridică un semn de întrebare în privința efectelor pe termen lung.

În lumea reală sunt și alți factori care pot influența reflectarea radiațiilor. De obicei utilizatorii caută locuri umbrite pentru a se putea vedea mai bine imaginile de pe dispozitiv.

Între cercetători părerile sunt împărțite, însă ar fi bine ca acele dispozitive să se folosească în interiorul locuințelor sau instituțiilor, mai ales la orele amiezii când radiația solară este puternică.

Astăzi dependenta de astfel de dispozitive electronice poate avea o serie de efecte secundare în viata individului.

SURSA: http://bit.ly/1PLZIEQ Journal of the American Academy of Dermatology, September 2015, huffingtonpost.com


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here