Articole adăugate recent

Recent, România a devenit ținta, nu a atacurilor teroriste, ci a fenomenelor meteo extreme. S-a constatat că la o furtună violentă, nici în oraș, dar nici la sat, nu ești în deplină siguranță, dacă nu respecți anumite reguli simple.

Opt persoane au murit si cel puțin alte 67 au fost rănite in județele Timiș, Arad, Hunedoara, Alba si Bistrita-Nasaud, in urma furtunilor dezlănțuite duminica trecuta, după-amiaza. Miercuri, doi vasluieni au decedat, loviți de fulger.

Mai multe spitale, scoli, si blocuri au rămas fără acoperișuri, iar numeroase mașini au fost avariate. Zeci de localități au rămas fără curent electric.

Iată câteva recomandări utile ca să nu ne numărăm printre victime:

– Urmăriți prognoza meteo! Dacă se anunță furtuni si vijelii, evitați să ieșiți pe stradă sau să plecați la drum in acel interval de timp prognozat;

– Nu vă adăpostiți sub un copac! Riscați să vă lovească dacă este dezrădăcinat sau rupt de vânt, sau să fiți loviți de fulger.

– Dacă sunteți deja pe strada, îndepărtați-vă de tot ce este din metal! În cazul în care sunt smulse de vânt, aceste obiecte pot provoca leziuni grave.

– Nu țineți asupra voastră obiecte metalice, ele cresc riscul de a fi lovit de fulger!

– În casa nu folosiți telefoanele pe perioada furtunii si evitați sa atingeți obiecte metalice! Deconectați de la prize toți consumatorii!

Sursa: kanald.roVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here