Ce ne așteaptă în următorii 100 de ani? Prognozele ULUITOARE ale unui renumit fizician

In 2011 a fost publicat unul dintre cele mai ample materiale publicistice, volumul "Physics of the Future", care conține informații despre ceea ce ne-ar putea aștepta în următorii 100 de ani

1

Articole adăugate recent

Realitatea depășește de multe ori tot ceea ce s-a scris în domeniul SF. În urmă cu 150 de ani autorii genului scriau despre călătorii subacvatice și corăbii care plutesc în aer.

Acestea au devenit obișnuință, de foarte mult timp. Uitându-ne la dezvoltarea tehnologică de astăzi, nu ne putem îndoi că ne așteaptă un viitor cibernetic.

In 2011 a fost publicat unul dintre cele mai ample materiale publicistice, volumul „Physics of the Future”, care conține informații despre ceea ce ne-ar putea aștepta în următorii 100 de ani. Aceste prognoze nu sunt făcute de un scriitor de ficțiune, ci de profesorul universitar în fizică teoretică de la Universitatea din New York, Michio Kaku, informează Teen Problem

Omul de știință se așteaptă ca cele mai mari descoperiri să fie făcute, începând cu anul 2030. Potrivit lui, nu este departe momentul apariției lentilelor de contact pentru conexiunea instant la Internet. Prototipul unui astfel de instrument revoluționar se află în lucru, în acest moment, sub atenția unui profesor de la Universitatea din Washington.

Pentru aceeași perioadă, profesorul Kaku prognozează apariția „organelor artiificiale de rezervă” pentru organismul uman. Progresele științifice de acum fac posibilă producția de cartilaj uman, oase, piele, vase de sânge, valve cardiace, trahee și altele. Așa că nu ar trebui să ne mire un astfel de scenariu.

Puțin mai târziu, umanitatea va fi capabilă să comunice telepatic. Cercetătorii sunt optimiști pentru că și astăzi oamenilor cu paralizii grave li se implantează în creier microscheme, cu ajutorul cărora ei învață, prin puterea gândirii, să scrie e-mailuri să se joace pe calculator sau să navigheze pe Internet. Inginerii Honda Corporation au creat un robot pe aceleași principii.

Profesorul Kaku prognozează că în 2070 vom putea readuce la viață animalele moarte. Specialiștii au reușit deja să cloneze un animal, după amprenta ADN recoltată din resturi ale cadavrului acestuia, la 25 ani de la moartea lui. A fost decriptat, de asemnea, și genomul omului de neanderthal, iar în mediile academice se vorbește depre posibilitatea ca acesta să fie readus la viață. În același timp, se așteaptă apariția unor noi tehnologii care să permită încetinirea îmbătrânirii omului.

În 2100 se vor îndeplini visele cercetătorilor de a descoperi materia controlabilă, ceea ce va permite obiectelor să-și schimbe forma asemănător robotului din filmul „Terminator”. Deja au fost create microcipuri asemănătoare, având mărimea capului unui ac de păr. La schimbarea sarcinii electrice, acestea se pot regrupa luând alternativ forma unei hârtii, apoi a unei furculițe sau cuțit.

Oamenii de știință speră că la începutul secolului 22 civilizația umană să câștige lupta cu cancerul. Profesorul Kaku leagă aceste așteptări de marile descoperiri în materie de diagnosticare: cipurile ADN vor fi incorporate până și în toalete, pentru a descoperi boala într-un stadiu incipient.

În 2100 se preconizează că oamenii vor conviețui cu roboții. Potrivit cercetătorilor, peste 50 de ani vom fi martorii unor schimbarti radicale ale organismului uman cu ajutorul ingineriei genetice. Inteligența umană va putea, de asemenea, trăi într-un organism complet artificial. În 2100 viața noastră cotidiană va fi populată de roboți destul de inteligenți. Atunci va înflori și turismul spațial.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
De câte ori pe an au voie sa facă dragoste creștinii adevărați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here