Ce pățești dacă te abţii să caşti de câteva ori la rând? Explicația unui doctor te va surprinde

Creierul are forma si mărimea unui grapefruit însă poate consuma 40% din energia metabolica.

0

Articole adăugate recent

Cu toate că medicii  nu oferă o un răspuns oficial, cea mai comuna explicație rămâne  una singură. Dacă se întâmplă să caști înseamnă că se manifestă o creștere a temperaturii la nivelul creierului.

Doctorul Steven M Platek afirmă că partea cerebrală este extrem de costisitoare când vine vorba de energie, relatează perfecte.ro. „Creierul are forma si mărimea unui grapefruit însă poate consuma 40% din energia metabolica. Si acest lucru îl poate încălzi.”

Cercetătorii din domeniul medical au observat ca acest obicei are un efect de răcire, prevenind o supraîncălzire la nivelul creierului si scade riscul apariției deficientului de atenție.

Temperatura la nivelul creierului creste atunci când ești obosit, când ești plictisit sau când ai o infecție in organism.

Publicația Huffington Post, precizează că temperatura creierului poate fi determinată cu ajutorul a 3 variabile: tensiunea arterială, temperatura sângelui si producția de căldura metabolică din creier.

Deci, căscatul duce la alterarea primelor 2 variabile: ajuta la scăderea tensiunii arteriale si la răcirea vaselor de sânge de la nivelul creierului.

Sursa:realitatea.net


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here