Ce spun mărimea şi forma degetelor de la picioare despre personalitatea noastră?

0

Arta citirii piciorului este cunoscută mai ales în tradiţia chinezească a citirii diverselor părţi ale corpului, dar şi în tradiţia Persiei străvechi, fiind cunoscută sub numele de podomanţie. Conform acestei arte, forma şi mărimea degetelor de la picioare prezintă anumite semnificaţii.

Degetul mare

Dacă degetul mare este mai lung decât celelalte degete, sunteţi o persoana inteligentă şi creativă, plină de idei, care găseşte soluţii ingenioase la orice problemă. Totuşi, vă este destul de greu să rămâneţi concentrat asupra unei singure probleme şi aveţi tendinţa de a abandona foarte uşor proiectele.

Dacă, dimpotrivă, degetul este mai mic decât celelalte, atunci sunteţi o persoană care poate face mai multe lucruri în acelaşi timp, o persoană eficientă, care face faţă şi în condiţii de stres. Vă folosiţi farmecul pentru a-i convinge pe cei din jur de ideile dumneavoastră.

Al doilea deget

În cazul în care al doilea deget este mai lung decât celelalte, sunteţi un lider înnăscut, o persoană dinamică. Atenţie, însă, dorinţa de a duce la îndeplinire sarcinile şi proiectele se poate transforma în autoritarism!

Dacă acest deget este mai mic, atunci sunteţi o persoană fericită cu ceea ce are. Preţuiţi armonia şi liniştea şi nu încercaţi să vă intimidaţi adversarii pentru a obţine beneficii.

Degetul mijlociu

Dacă acest deget este mai lung, sunteţi o persoană perfecţionistă care, prin voinţă şi energie, reuşeşte să obţină cât mai mult de la viaţă. Atenţie, însă, această determinare poate duce la neglijarea unor aspecte importante ale vieţii, cum ar fi familia, dragostea sau distracţia! Cu cât degetul este mai lung, cu atât veţi avea mai mult succes în viaţa profesională.

Dacă degetul este scurt, sunteţi o persoană relaxată, iubitoare, care nu lasă nimic să o afecteze şi care se bucură din plin de plăcerile vieţii.

Al patrulea deget

Un deget lung şi drept indică faptul că sunteţi o persoană pentru care familia are un rol extrem de important.

Dacă acest deget este mai scurt şi curbat, acest lucru indică faptul că viaţa de familie are o importanţă mai mică pentru dumneavoastă şi vă canalizaţi energia spre alte activităţi.

Degetul mic

Dacă acest deget este foarte mic, sunteţi o persoană care fuge de responsabilităţi, se plictiseşte uşor şi este într-o permanentă căutare de noi provocări. Sunteţi o persoană amuzantă şi sociabilă.

Dacă vă puteţi mişca degetul mic independent de celelalte înseamnă că sunteţi o persoană impulsivă, care se aventurează cu uşurinţă, dar fermecătoare.

Forma degetelor şi personalitatea

Conform reflexologului Jane Sheehan, dacă degetele de la picioare au o formă uşor ascuţită – acest lucru arată o persoană cheltuitoare, dar şi dezechilibru. Vă place să trăiţi pe picior mare, însă nu manifestaţi acelaşi entuziasm şi atunci când vine vorba de eforturi şi muncă multă. Veţi reuşi cu greu în viaţă şi nu prin forţele proprii.

Dacă, în schimb, degetele sunt rotunde în vârf – acest lucru trădează o fire emoţională, capabilă de empatie şi emoţii puternice.

La polul opus, degetele care au o formă mai pătrăţoasă înspre vârf trădează o fire mai pragmatică şi mai raţională.

Totodată, un deget îndoit de la picior poate denota o puternică conştientizare a propriilor gânduri, dar şi teama de eşec şi tendinţa de a da înapoi în faţa responsabilităţilor.

În cazul în care unul dintre degete este înclinat către degetul mare – acest fapt trădează tendinţa cuiva de a se agăţa de trecut.

Dacă, în schimb, unul dintre degete este înclinat către degetul mic – acest lucru trădează o persoană care trăieşte în şi pentru viitor.

Degetele încovoiate denotă un caracter servil, dar şi tendinţa de a face pe plac celorlalţi şi de a se preface, ascunzându-şi adevăratele gânduri.

Conform expertului Jane Sheehan, aveţi o natură sentimentală şi nostalgică dacă cel de-al doilea deget de la piciorul stâng este înclinat către degetul mare.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here