Ce țepe mai dau românii. Metoda „mașina de cusut” a fost perfecționată. Iată cum a fost ușurat un român de câteva mii de euro

0

Metoda „masina de cusut”, prin care multi oameni au fost inselati de-a lungul timpului, a fost imbunatatita de hoti. Un bărbat de 51 de ani din Timiş care voia să se îmbogăţească peste noapte s-a trezit mai sărac cu 7 mii de euro. Omul a vrut să-şi vândă maşina de cusut nemţească după ce a văzut un anunţ potrivit căruia un colecţionar oferă pentru modelul său 60 de mii de euro. Dar, cum omul nu avea acte pentru produs, cumpărătorul l-a pus în legătură cu un bărbat care, pentru 7 mii de euro, urma să îi elibereze un certificat pentru maşina de cusut. A plătit pentru document, dar când să bată palma, colecţionarul a dispărut.

„Colecţionar german, cumpăr maşini de cusut nemţeşti, ofer între 45 şi 55 de mii de euro, plata pe loc, la domiciliu”.

Un astfel de anunţ l-a convins rapid pe bărbatul hotărât să facă bani buni din vânzarea maşinii de cusut pe care o avea. A vorbit la telefon cu presupusul colecţionar, acesta i-a oferit 60 de mii de euro, iar tranzacţia părea ca şi perfectată.

Ceea ce părea o afacere bănoasă, s-a transformat într-o pagubă uriaşă.

„A fost pus în contact cu un alt individ care i-a solicitat 7.000 de euro pentru eliberarea unui certificat de autenticitate. După ce a achitat această sumă, acesta a încercat din nou să îl contacteze, din păcate fără succes, pe aşa zisul colecţionar”, declară Bogdan Niţu – purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Conform înţelegerii, după cumpărarea certificatului, bărbatul înşelat l-a aşteptat pe colecţionar să îi bată la uşă cu restul banilor. Însă, nici măcar nu i-a mai răspuns la telefon.

„Omul s-a făcut nevăzut şi noi nu ne-am dat seama că era ţeapă. După aceea ne-am dat noi seama că a fost ţeapă, când am ajuns acasă. Şi am mers direct la poliţie”, afirmă fiul bărbatului înşelat.

Cele două persoane implicate în înşelăciune sunt căutate acum de poliţişti. Oamenii legii încearcă să recupereze şi cei 7 mii de euro pierduţi de bărbatul credul. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei care l-au înşelat riscă până la 3 ani de închisoare.

sursa digi24.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


RECOMANDARE
Pană totală de curent electric în România in această iarnă? Explicațiile unui expert în energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here