Articole adăugate recent

În cel mai curat oraș al lumii nu e zgomot și nici poluare. Orașul se află în Țările de Jos, în provinciei Overjissel. Este supranumit „Veneția Nordului”, fiind împânzit de râuri mici, canale și drumuri înguste pentru biciclete. Aici, nu sunt masini.

Se numește Giethoorn și are 2620 de locuitori. Nu există automobile în oraș , toată lumea merge cu bicicleta, pe jos sau cu barca. Se trăiește „verde”. Bărcile cu care se circula pe canale sunt cu motoare eco de capacitate mică. Poluarea fonică datorată lor este foarte redusă. Totul este gândit pentru a face din acest oraș unul de poveste.

Orașul a fost construit în anii 1200, când coloniștii au săpat șanțuri peste mlaștini pentru a obține turba drept combustibil. Locuitorii acestui oraș au ales ca totul să fie păstrat si nu degradat prin tehnologie. Fără drumuri, orașul nu este supraaglomerat, nu există ambuteiaje nu există industrie și nici poluare. Reprezintă o oază de liniște.

Turismul are un rol important în economia locală. Cei care vin aici beneficiază de cazare, mic dejun și tururi ghidate. Se aleg cu experiențe de neuitat.

Sursa: expunere.comVă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here