Cel mai lung cuvânt din limba română! Nici nu poţi să îl pronunţi! Cuprinde 44 de litere şi este greu de spus la prima citire

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. El pune probleme chiar şi lingviştilor

0

V-ați întrebat vreodată care este cel mai lung cuvânt din limba romană? Dicţionarul Explicativ al Limbii Române va informează despre acel cuvânt care pune probleme chiar şi lingviştilor

Cel mai lung cuvânt din limba română este „Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconioză” (Pneumono-ultra-microscopic-silico-volcano-conioză) şi are 44 de litere.

Reprezintă forma lungă a cuvântului silicoză, care defineşte o boală profesională cronică a minerilor. Termenul s-a utilizat pentru prima dată în Anglia în Dicționarul Oxford al limbii engleze ca și un cuvânt fictiv, inventat în anul 1935 de către Everett M. Smith, președintele de atunci al Ligi Naționale de Puzzle.

Pe locul al doilea se află „Electroglotospectrografie” (25 de litere). Cuvântul a fost cel mai lung din limba română după apariţia Dicţionarului Explicativ al Limbii Române din 1998 şi defineşte o metodă de stabilire a compoziţiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obţinute cu electroglotograful.

Sursa: a1.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here