Cercetătorii au conectat un creier uman la Internet. Ce intenționează să facă prin PROIECTUL „BRAINTERNET”?

0

O echipă de cercetători de la Universitatea Wits din Johannesburg, Africa de Sud, a realizat un experiment ieșit din comun. Oamenii de știință au găsit o modalitate de a conecta creierul uman la internet în timp real. Proiectul numit „Brainternet” transformă creierul într-un nod virtual al Internetului de pe World Wide Web”

Proiectul funcționează prin recepționarea semnalelor EEG ale undelor cerebrale colectate de un dispozitiv conectat la capul utilizatorului. Semnalele sunt transmise către un calculator  care tratează datele într-o interfață de programare a aplicațiilor și afișează datele pe un site web unde oricine poate vedea activitatea.

Adam Pantanowitz, lector la Școala de Inginerie Electrică și Informatică Wits și supervizorul proiectului, a declarat: „Brainternet reprezintă o nouă frontieră încadrul sistemelor de interfață creier-calculator. Acesta încearcă să simplifice înțelegerea propriului creier dar și a creierului altora. Brainternet face acest lucru prin monitorizarea continuă a activității creierului.”

Datele colectate de la acest proiect ar putea duce la o mai bună înțelegere a modului în care funcționează mintea noastră și la modul în care putem profita de aceste cunoștințe pentru a mări puterea și capacitatea creierului nostru.

Sursa:cunoastelumea.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here