Cinci efecte nedorite asupra organismului generate de sucurile cu acid! De ce dau dependență astfel de băuturi răcoritoare?

0

Dacă se întâmplă să consumați băuturi răcoritoare carbogazoase trebuie să știți ca nu au niciun fel de aport nutrițional pentru organism. Consumate frecvent, sucurile cu acid pot genera  boli foarte grave.

„Sucurile sunt o adevărată bombă calorică şi nu aduc niciun aport nutritiv pentru organism. Există studii clare care fac legătura între consumul mare de sucuri acidulate şi obezitate. Dacă o să consumăm zilnic suc ne vom îngrăşa în medie cu 500 de grame pe lună. De asemenea sucurile cu acid consumate zilnic pot conduce în timp şi la diabet zahar de tip 2, mai ales dacă există o predispoziţie genetică. Aceste sucuri nu ne aduc niciun beneficiu. Dacă ne este poftă de suc putem să ne facem unul natural din fructe“ , declară nutriţionistul Eva Iorţan.

Multe chimicale

 În afară de zahăr aceste sucuri au în compoziţie tot felul de substanţe chimice (E-uri ).Aspartamul înlocuieşte zahărul la  băuturi dietetice. „Acest aspartam, dacă este înghiţit zi după zi se transformă în metanol şi poate duce la efecte toxice majore şi în timp la apariţia tumorilor. Majoritatea sucurilor cu acid sunt făcute strict din tot felul de concentrate, adică prafuri, nu au în ele decât chimicale, absolut nimic natural“, afirmă medicul. O altă substanţă periculoasă este acidul fosforic care ne poate afecta oasele. „Acest acid fosforic poate afecta organismul şi îl poate determina să nu mai asimileze calciu. Aşa se ajunge la carii dentare, iar în timp chiar la osteoporoză“, precizează specialistul în nutriție.

Produc dependenţă

Au în compoziţie cofeină şi dau dependenţă. „Sucurile care au cofeină în compoziţie dau dependenţă. În schimb nivelul de cofeină din sucuri este mai ridicat decât cel din cafea pentru simplul motiv că suc bem mai mult. Dacă bem un litru de suc cu acid cu cofeină este ca şi cum am fi băut un litru de cafea ceea ce este foarte mult. Cofeina în exces combinată şi cu celelalte chimicale duce pe probleme cardiac, la iritabilitate şi tensiune arterial crescută“, mai zice medicul.

Stomacul va avea de suferit.

 Sucurile cu acid afectează şi sistemul digestiv. „Băuturile carbogazoase sunt acide şi dacă sunt consumate frecvent aciditatea afectează grav stomacul. Poate apărea la început o hiperaciditate, apoi o gastrită şi în final poate apărea ulcerul. În timp, sucurile cu acid pot duce şi la tumori la stomac şi intestine“, mai spune medicul.

Nu sunt bune pentru copii.

Sucurile cu acid sunt dăunătoare copiilor la vârste fragede. „Părinţii trebuie să fie conştienţi şi să nu le dea copiilor sucuri cu acid. Ei au stomacul mult mai sensibil, iar sistemul osos este în plină dezvoltare. De asemenea îi pot supune de mici riscului de obezitate. Dacă copilul se obişnuieşte să bea suc atunci el nu va mai consuma apă, deoarece la gust sucul este mai bun, iar copiii se bazează foarte mult pe gust“, mai afirmă specialistul.

Citeste mai mult: adev.ro/o4kops


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here