Cine a introdus CNP-ul în România și cum se calculează acesta la nașterea unei persoane? Descifrează codul numerologic al CNP-ului și află lucruri inedite despre personalitatea ta reală

0

Articole adăugate recent

Cu toții avem unul, unii sunt mai reticenți în a-l folosi, alții îl scriu pe orice pliant, dar oare câți știu ce reprezintă CNP-ul sau codul numeric personal.

Codul numeric personal sau CNP-ul cum este prescurtat este un cod de 13 cifre prin care este identificat orice persoană născută și/sau rezidentă în România.

Potrivit politisti.ro, a fost introdus ca element obligatoriu in actele de identitate, de stare civila si in alte acte personale la data de 2 martie 1978, de Ceaușescu. printr-un decret prezidential.

CNP are urmatoarea structura: S AA LL ZZ JJ NNN C

Sexul

Prima cifra din CNP reprezinta sexul si secolul in care s-a nascut titularul. Persoanelor de sex masculin li se atribuie numere impare, iar celor de sex feminin numerele pare, conform urmatoarelor reguli:

3 – persoane de sex masculin nascute intre 1 ianuarie 1800 si 31 decembrie 1899;4 – persoane de sex feminin nascute intre 1 ianuarie 1800 si 31 decembrie 1899

1 – persoane de sex masculin nascute intre 1 ianuarie 1900 si 31 decembrie 1999

2 – persoane de sex feminin nascute intre 1 ianuarie 1900 si 31 decembrie 1999

5 – persoane de sex masculin nascute intre 1 ianuarie 2000 si 31 decembrie 2099

6 – persoane de sex feminin nascute intre 1 ianuarie 2000 si 31 decembrie 2099

7 – persoane straine de sex masculin rezidente in Romania

8 – persoane straine de sex feminin rezidente in Romania

9 – persoanele straine

Anul nasterii
Cifrele a 2 a si a 3 a din CNP reprezinta ultimele 2 cifre din anul nasterii.
Luna nasterii
Cifrele a 4 a si a 5 a din CNP reprezinta luna nasterii.
Ziua nasterii
Cifrele a 6 a si a 7 a din CNP reprezinta ziua in care s-a nascut persoana.
Codul judetului
Cifrele a 8 a si a 9 a din CNP reprezinta codul judetului ori al sectorului, in cazul municipiului Bucuresti, in care s-a nascut persoana, ori in care avea domiciliul ori resedinta in momentul acordarii CNP-ului.
Codurile judetelor si ale sectoarelor din mun. Bucuresti

Cifrele a 10 a, a 11 a si a 12 a din CNP reprezinta un numar cuprins intre 001 – 999, alocat aleator fiecarei persoane, astel incat un anumit numar din acest interval sa fie atribuit unei singure persoane intr-o singura zi.

Ce reprezintă însă ultima cifră din CNP, cea de-a 13-a cifră a CNP-ului? Ei bine este una de control a validitatii CNP-ului, este un cod autodetector aflata in relatie cu toate celelate 12 cifre ale CNP-ului.

Aceasta cifra rezulta in urma unui calcul matematic simplu. Pentru a afla aceasta cifra, pe baza primelor 12 cifre al CNP-ului, se foloseşte numarul 279146358279. Fiecare cifra din CNP se inmulteste cu cifra de pe aceeasi pozitie din numarul 279146358279, rezultatele se aduna, iar suma rezultata se imparte la 11. Restul impartirii da cifra de control. Daca restul este 10, cifra de control este 1.

Din punct de vedere numerologic însă, cea de-a 13-a cifră din CNP este o cifră specială, cu o amprentă energetică puternică și cu un conținut informațional deosebit.

Descifrează codul numerologic al CNP-ului și află lucruri inedite despre personalitatea ta reală pornind de la ultima cifră a CNP-ului.

Numerologia, arta de a studia simbolismul din spate cifrelor ne poate ajuta să descifrăm și altfel codul numeric personal. Astfel, dacă se repetă o anumită cifră, există o anumită semnificație.

Dacă se repetă cifra 1 înseamnă că ai spirit de conducător, ești independent și original. Defectul tău principal este egoismul.

Dacă se repetă cifra 2 înseamnă că ești genul de om care știe să coopereze, care vrea să medieze și care respectă pe toată lumea. Defectul tău principal este sensibilitatea.

Dacă se repetă cifra 3 înseamnă că ești un bun comunicator și ai multă creativitate. Sociabil din fire reușești să te bucuri de orice moment din viață. Defectul tău principal este nepăsarea.

Dacă se repetă cifra 4 înseamnă că ești o persoană pe care te poți baza, o persoană muncitoare și corectă. Defectul tău principal este doința de răzbunare.

Dacă se repetă cifra 5 înseamnă că ești o persoană care iubește aventura, care comunică excelent și care iubește viața. Defectul tău principal este imaturitatea.

Dacă se repetă cifra 6 înseamnă că ești o persoană familistă și responsabilă. Echilibrul îți caracterizează viața. Defectul tău principal este că te crezi salvatorul lumii.

Dacă se repetă cifra 7 înseamnă că ești o persoană înțeleaptă ce caută sî învețe lucruri noi în fiecare zi. Defectul tău principal este egoismul.

Dacă se repetă cifra 8 înseamnă că ești o persoană care are capacitatea de a aduna avere, bogății, de a conduce o afacere. Defectul tău principal este lăcomia.


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here