Cine vindecă un om bolnav, medicul sau Dumnezeu? O întâmplare miraculoasă care dă de gândit

0

Pandemia de coronavirus a stârnit numeroase reacții în rândul populației. Între atei și credincioși au existat controverse puternice dintotdeauna, dat unele dintre ele, mai ales în contextul actual, ajung prea departe.

Există unii atei care spun ceva de genul: „Băi credincioşilor, de ce nu vă ungeți cu ulei de la Sf. Maslu de sus până jos, pentru a va proteja şi vindeca de Covid-19 şi de ce vă mai duceți la spitale? Cum de vă duceți la medic şi nu cereți doar ajutorul lui Dumnezeu?”

Adevarul este că unii atei nu pot înțelege cum o persoană bolnavă se poate duce la medic, dar îşi păstrează şi credința în Dumnezeu. Cele două lucruri nu se exclud. Nu trebuie să separăm şi să excludem – trebuie să trăim integrator. Omul a fost creat şi cu trup şi cu suflet – cu ambele, nu doar cu unul, scrie site-ul de spiritualitate almeea.ro

Iată o întâmplare petrecută cu multe sute de ani înainte, al cărei tâlc al ei este de foarte mare actualitate:

Un pustnic ajunge, la un moment dat, într-un oraş. Se îmbolnăveşte şi, după un timp, apelează la un medic, dobândind vindecare. Într-una dintre rugăciunile sale, el se arată nedumerit: „Doamne, când eram în pustie şi ma îmbolnăveam, îmi ascultai rugăciunile şi mă vindecai. Acum de ce nu ai mai făcut aşa?”. La care Dumnezeu i-a răspuns: „Când erai în pustie, nu aveai la cine să apelezi. Acum eşti în oraş şi ai medici la care să te arăți. Smereşte-te şi mergi la ei, tot Eu lucrez şi prin ei vindecarea ta”.

Sursa: almeea.ro


Vă așteptam și pe PAGINA DE FACEBOOK pentru a comenta împreună articolele noastre.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here